Invitatie la Masa Rotunda "Nediscriminarea și egalitatea de gen la locul de muncă", 30 mai 2022

Din numele echipei Proiectului EU4GenderEquality HeldDesk (sustinut din Comisia Europena) Va invitam la un eveniment ce ar putea fi de interes si a societatii civile. Acesta va fi organizat in calitate de Mesa rotunda (in format on-line, pe platforma Zoom) cu genericul „Nediscriminarea și egalitatea de gen la locul de muncă”.

In cadrul acestei mese rotunde, Dl Dorin Vaculovschi, expertul Proiectului EU4GE, va prezentata rezultatele studiului analitic intitulat „Conformitatea legislației naționale cu standardele OIM / UE privind nediscriminarea și egalitatea de gen la locul de muncă”. Acest studiu, printre altele, va fi axat pe propunerea de recomandări pentru modificarea actelor juridice, inclusiv  privind instrumentele de verificare (control) de către inspectorii de muncă.

De asemenea, in cadrul evenimentului dat se presupune prezentarea necesităţilor şi problemelor Inspectoratului de Stat al Muncii, precum si discutarea lacunelor în legislaţia RM şi propunerea de recomandări pentru armonizarea legislaţiei RM cu standardele OIM / UE.

In proiectul agendei, am inclus temele ce coreleaza cu problematica generala a evenimentului. Insa, suntem deschisi pentru orice propunere din partea Dvs in ceea ce priveste temele prezentarilor, dar si persoanele care vor putea veni cu aceste prezentari.

Invitam si alti posibili participanti, pe care nu le-am inclus in agenda, de ex., reprezentantii societatii civile ce sunt concentrati in solutionarea problemelor in domeniul relatiilor de munca.

Reiesind din specificul si problematica evenimentului, am fi foarte recunascatori daca ati putea organiza participarea reprezentantilor / reprezentantului organizatiei Dvs, precum si personalul cointeresat in tematica discutiilor preconizate. Informatiile suplimentare le puteti obtine adresind un mesaj pe adresa petroia5@hotmail.com. Am aprecia mult daca ati putea sugera tema concreta de prezentare cu care ar putea veni persoana responsabila din partea organizatiei Dumneavoasre.

Dat fiind faptul ca la evenimentul dat vor participa reprezentantii din alte tari, Proiectul EU4GE va asigura traducerea simultana ROM-ENG-ROM.

 

 

Articol adaugat de: Andrei Petroia