Evenimente dedicate Zilei Comemorării victimelor Holocaustului, organizate de America House Chisinau



Săptămâna aceasta America House Chișinău o dedică comemorării victimelor Holocaustului.

Prin urmare, vor fi organizate și desfășurate o serie de evenimente dedicate Zilei Comemorării victimelor Holocaustului - 27 ianuarie. Sarcina principală a acestor evenimente este de a răspândi informația cu privire la tragedia petrecută, de a păstra memoria victimelor exterminării în masă a evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Totodată avem drept interes și promovarea respectării drepturilor omului, dobândirea unei mai bune înțelegeri a trecutului și creșterea conștientizării privind pericolele mișcărilor radicale și extremiste, precum și a regimurilor totalitare.

Evenimentul care deschide seria este sesiunea Live cu rabinul comunității evreiești Shimshon Daniel Isakson. În timpul sesiunii se va discuta despre conceptul Holocaustului și despre importanța comemorării supraviețuitorilor, victimelor, salvatorilor și eliberatorilor lui în zilele de astăzi.

Evenimentul Va avea loc, miercuri, 25 ianuarie 2022 la 16:00, în limba rusă, în format online, pe pagina de Facebook America House Chișinău.

Link: https://fb.me/e/1udMVbBzR

September 2021 event covers копия 19



Un alt eveniment dedicat comemorării victimelor Holocaustului contracararea antisemitismului, rasismului și a altor forme de intoleranță care pot duce la violență în masă, este panelul de discuții cu bursieri ai programului Fulbright și studenți din Statele Unite. Oaspeții noștri vor discuta despre efectele acestei tragedii și consecințele ei în zilele noastre, pentru a împărtăși opinii despre modul în care informațiile despre Holocaust pot fi furnizate cel mai eficient.

Evenimentul Va avea loc, joi, 27 ianuarie 2022 la 18:00, în limba engleza, online, pe pagina de Facebook America House Chișinău.

Link: https://fb.me/e/2aYIXhWNX

September 2021 event covers копия 20

Supraviețuitorii Holocaustului poartă povara celor mai dificile amintiri, mai ales dacă viața lor a fost pusă în pericol direct sau dacă și-au pierdut familia și prietenii. În ciuda acestui fapt, mulți dintre ei și-au început o viață nouă, și-au făcut familii, și-au făcut carieră. Unul dintre aceștia a fost bunicul Alissei Sadovnikova, studentă din Chișinău.

America House Chișinău a decis să o contacteze și să depene amintirile lăsate prin moștenire. Prin ce au trecut rudele ei? Se confruntă și astăzi cu consecințele actelor de antisemitism? Cum am putea să evităm astfel de tragedii în viitor?

Vom răspunde la aceste întrebări în sesiunea live „Supraviețuitorii Holocaustului: Amintiri”, împreună cu invitata noastră specială Alisa Sadovnikova. 

Evenimentul Va avea loc, sâmbătă, 29 ianuarie 2022 la 17:00, în limba rusă, online, pe pagina de Facebook America House Chișinău.

Link: https://fb.me/e/1xQQubWQP

September 2021 event covers копия 21

 

America House Chișinău, așteptă cu drag la evenimentele noastre !