Elev participativ și relația profesor-elev

 

Sesiune în care „Vocea Elevilor” se va face auzită!

La data de 16 decembrie 2021, ora 19:00, într-un live, Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” în colaborare cu Consiliul Național al Elevilor (CNE) aduce în fața comunității părerea elevilor în raport cu mai multe laturi ce țin de relația elev-profesor și implicarea acestora în unele aspecte caracteristice procesului de predare-învățare. Invităm adulții care sunt implicați în procesul educativ, cât și elevii a căror voce va fi exprimată prin intermediul acestui eveniment.

Scopul acestei inițiative este de a aduce la cunoștință adulților ce comportamente apreciază elevii și ce contează pentru ei în procesul de predare-învățare. Intenția este de a face vocea elevilor auzită și de a oferi suport/sprijin informațional adulților ce predau elevilor.

Implicarea elevilor în procesul decizional, de fapt, este un indicator a unei comunicări și relații eficiente dintre adulți și copii. O relație bună sporește dorința de a învăța, îmbunătățește înțelegerea materialului predat și oferă un mediu confortabil pentru ca elevul să-și expună părerea și să însușească tema.

Această sesiune va fi moderată de adulți și elevi.

CNE a lansat un formular de colectare a opiniilor elevilor ce se referă la relația cu profesorii și implicarea în procesul decizional ce ține de procesul predare-învățare. Până la desfășurarea evenimentului, CNE își asumă responsabilitatea de colectare a opiniilor și prelucrare a acestora într-o modalitate cât mai obiectivă și atentă. Rezultatele vor fi relatate în cadrul LIVE-ului, iar în cazuri de diferențe relevante se vor prezenta și rezultatele pe regiuni.

  • Subiecte abordate:

Ce modalități de predare preferă elevii?

Ce calități apreciază elevii la profesori?

Care este părerea elevilor în raport cu alte aspecte ce țin de predare-învățare?

Cu cine elevii rezolvă problemele?

Care ar fi reacția preferată a elevilor din partea unui profesor în situații stresante?

Cum ar fi bine ca un profesor să comunice unui elev notele joase?

Trebuie notele spuse public sau ar fi bine să fie confidențiale?

Ce părere au elevii despre concurența dintre elevi?

Este bine ca elevii să fie implicați în unele decizii ce țin de predare-învățare?

Ce îi motivează pe elevi să se implice și să se pregătească de lecții?

Cum ar putea elevii să participe la predarea orelor?

Ce ar putea face un profesor ca elevii să se simtă mai ascultați?

Cum evaluează elevii relația cu profesorii?

Cum ar fi bine să arate un professor, după părerea unui elev?

Cum ar fi bine să arate un elev, după părerea unui elev?

Consiliul Național al Elevilor este o structură reprezentativă pe lângă Ministerul Educației și Cercetării, având misiunea de bază, valorificarea și exprimarea vocii elevilor la nivel național și internațional. Pentru a viziona activitatea CNE, vă invităm să urmăriți pagina: www.facebook.com/CNEMoldova

Sesiunea va fi transmisă live pe pagina de facebook www.facebook.com/artico.md și www.facebook.com/CNEMoldova.

Elevii sunt încurajați să-și exprime părerea în raport cu subiectele menționate mai sus, accesând următorul link: https://forms.gle/5VVYSrESx3UBFNuY8

 

Părerea elevilor contează!!!

Articol adaugat de: Violina Creciun