Reabilitarea abuzatorilor: Problemă ori Soluție?

Distribuie prietenilor:


AH LOGO CHISINAU 1

Anual are loc desfășurarea Campaniei ”16 zile de activism impotriva violenței în bază de gen” în perioada 25 noiembrie — 10 decembrie. Pe 25 noiembrie, marcăm Ziua Internațională de combatere a violenței față de femei, iar pe 10 decembrie – Ziua Internațională a drepturilor omului.

Conexiunea dintre aceste zile confirmă faptul că actele de violență față de femei reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului. Violența împotriva femeilor și fetelor (VAWG) afectează femeile și fetele din toate țările, indiferent de veniturile sau originea lor. Femeile care se confruntă cu violența rar se adresează la poliție. Există o serie de obstacole care împiedică femeile să contacteze poliția, inclusiv rușinea, teama, neîncrederea în instituții, precum și lipsa unui sprijin pe termen lung și practic, cum ar fi ajutorul pentru locuințe și suportul financiar. Violența împotriva femeilor și fetelor este o consecință a inegalității de gen bazată pe normele și atitudinile existente periculoase. Contrar stereotipurilor sociale, violența împotriva femeilor nu este o problemă personală.

America House Chișinău vă invită la un Facebook Live pe 7 decembrie începând cu orele 15:00  alături de invitatul nostru - Andrei Odajiu, în cadrul căruia veți afla despre:

  • • Cadrul legal în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie;
  • • Mecanisme intersectoriale de identificare, asistare și referirea cazurilor de violență în familie;
  • • Serviciile de asistență și consiliere pentru agresorii familiali desfășurate pe experiența Centrului de la Drochia - Program cu suportul Ambasadei SUA
  • • Modalitățile de referire agesorilor familiali la program.

Link-ul evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/events/395320921915079/


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet