Dialog online ”Managementul Deșeurilor – Tranziția spre o economie circulara în Moldova”Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Vă invită la dialogul online cu genericul ,,Managementul Deșeurilor – Tranziția spre o economie circulara în Moldova”, organizată în colaborare cu Asociația pentru Valorificarea deșeurilor și Revista ,,Managementul Deșeurilor”.

Dialogul online va avea loc joi,  26 noiembrie 2020, ora 14:00, pe platforma Facebook a CCI a RM https://www.facebook.com/chamber.md/, cu posibilitatea conectării prin intermediul platformei Zoom Meeting.

Economia circulară se referă la reducerea la minimum a deșeurilor, iar atunci când un produs ajunge la sfârșitul duratei sale de viață, materialele lui componente trebuie păstrate în cadrul economiei de cât mai multe ori este posibil. Acestea pot deveni materii prime, fiind refolosite și având o nouă valoare. Pe această cale schimbarea către o economie circulară va genera beneficii, precum reducerea presiunii asupra mediului, protejarea și creșterea cantității de materii prime, încurajarea inovării, etc.

În context, cadrul dialogului participanții vor beneficia de informații utile privind:

  • Tranziția spre o economie circulară în Republica Moldova;
  • Introducere în economie circulară;
  • Ierarhia deșeurilor;
  • Metode existente de management pentru a măsura eficiența resurselor;
  • Exemple de bune practici (Prevenire, Reutilizare, Reciclare).

La dialog vor participa:

  • Aurelia BAHNARU, doctor în economie, Președinte A.O. Asociația pentru valorificarea deșeurilor, Director Revista ,,Managementul Deșeurilor”;
  • Igor ȘEREMET, doctor în drept, lector universitar la Facultatea de Drept a USM;
  • Sergiu MACHIDON, formator cu certificare în domeniul: Responsabil de mediu.

Pentru un dialog constructiv și eficient, Vă invităm să comunicați din timp întrebările și subiectele de interes. De asemenea, pe parcursul dialogului, veți putea adresa întrebări în regim on-line, utilizând chat-ul evenimentului.

Pentru conectare, prin intermediul platformei Zoom Meeting vă rugăm să accesați linkul de mai jos cu 5 minute înainte de începutul ședinței:

https://zoom.us/j/93671449495?pwd=Nk5aREJzd2Z1WHBnVWF0aHV0aWIvUT09

Meeting ID: 936 7144 9495

Passcode:  746203

Persoana de contact : Diana Russu, șef al Direcției Susținere și promovare a membrilor CCI a RM, număr de telefon (022) 224983, adresa electronică diana.russu@chamber.md

Articol adaugat de: Tatiana Ranga
Alte articole de la acest autor: