Devino susținător al portalului
Become a Patron!

După o lună de la lansarea paginii unde puteți contribui pentru continuarea proiectului CIVIC.MD s-au gasit 13 persoane gata să ne susțină. În această lună ne-au vizitat 26 092 persoane.

Așteptările erau mai mari…

 

Le mulțumim susținătorilor:

Ada Dulman, Constantin Curca, Marina Grosu, AO Principii Sanatoase, Vasile Vasiliev, Liliana Samcov, Elena Spinu, Anastasia Vrancean, Olga Melnic, Maria Barbalat, Georgiana Finaru, Irina Cojocaru, Aliona Turcan

 

Ne poți susține și tu aici:

https://www.patreon.com/portalcivic

Contabilizarea cheltuielilor de deplasare și reprezentanță: Interpretări eronate și recomandăriÎn condițiile globalizării economiei apare din ce în ce mai mult necesitatea ca o entitate să-și trimită salariații în deplasări interne (în interiorul țării) și/sau externe, pentru a contribui sub diverse forme la realizarea de venituri.

Astfel, se pune problema cheltuielilor cu deplasările în țară și în străinătate: prevederi legale aplicabile, regimul fiscal-contabil, dar și modul de documentare corespunzătoare acestora.

Deopotrivă, pentru dezvoltarea afacerilor, obișnuim să acordăm partenerilor de afaceri diverse cadouri ori tratații (mese la restaurant), în vederea consolidării relațiilor cu aceștia. În legislația fiscală aceste costuri sunt denumite ”cheltuieli de reprezentanță/protocol”.

În acest sens, trebuie să știi care este documentația specifică și condiţiile principale ce trebuiesc îndeplinite pentru deductibilitatea cheltuielilor de reprezentanţă în scopuri fiscale.

Având în vedere numărul mare de întrebări cu care se confruntă contabilii și administratorii, Proactive organizează un seminar tematic, în cadrul căruia se vor prezenta și interpreta aspectele legislative, studii de caz, normele metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul de delegare al personalului, dar și aspecte legate de protocol (reprezentanță).

Vedeți mai jos programul seminarului:

  1. Cadrul normativ al cheltuielilor de deplasare și de reprezentanță
  2. Perfectarea documentară a cheltuielilor de deplasare
  3. Drepturile și obligațiile angajatului pe perioada deplasării
  4. Modul de calcul al cheltuielilor de deplasare
  5. Aspecte contabile și fiscale privind cheltuielile de deplasare (în diferite situații)
  6. Particularități de contabilizare ale cheltuielilor de deplasare în străinătate
  7. Documentația specifică și contabilitatea cheltuielilor de reprezentanță
  8. Particularitățile deducerii în scopuri fiscale a cheltuielilor de reprezentanță

Formator: Cușmăunsă Rodica

Data: 08 Decembrie

Locație: online

Înregistrează-te aici: https://pro-active.md/cheltuieli_deplasare/

Author: Daniela Glodeanu

Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.
Become a Patron!
Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Susținătorii Portalului:

Ada Dulman | Constantin Curca | Marina Grosu | AO Principii Sanatoase | Vasile Vasiliev | Liliana Samcov | Elena Spinu | Anastasia Vrancean | Olga Melnic | Maria Barbalat | Georgiana Finaru | Irina Cojocaru | Aliona Turcan