Atelier de lucru tematic organizat în contextul săptămânii verde Europene 2020

Distribuie prietenilor:În ultimul an, proiectul BOND, care este implementat de ProEntranse, și-a asumat o sarcină esențială, să realizeze un experiment de laborator în Republica Moldova. Experimentul de laborator este un proces de învățare care implică tineri, fermieri și grupuri de manageri ai terenurilor care urmează să participe la activități de consolidare a capacității și la implementarea planurilor de acțiune care conduc spre îmbunătățirea capacităților pentru afacerile din sectoarele agricole, în special din domeniul plantelor medicinale și aromatice.


În această ordine de idei, la data de 27 Octombrie 2020, în cadrul proiectului BOND va avea loc un atelier de lucru tematic în contextul Săptămânii Verde Europene. În cadrul evenimentului vor fi abordate acțiunile colective pentru încurajarea tinerilor să se implice activ în cultivarea, creșterea și procesarea plantelor medicinale și aromatice.


În cadrul evenimentului vor fi aplicate instrumentele dezvoltate în cadrul Experimentului de Laborator organizat în Moldova în perioada Februarie – Septembrie 2020.


În timpul pauzelor de socializare și creare de legături, participanții vor putea servi ceaiuri naturale din diferite tipuri de plante medicinale autohtone ce au rolul de a întări sistemul imunitar și contribuie la fortificarea organismului pentru perioada rece a anului.


Evenimentul se va desfășura la Centrul Științific de Cultivare a Plantelor Medicinale a Universității de Medicină și Farmaceutică din Moldova "Nicolae Testimițeanu", situat în satul Bardar, r-nul. Ialoveni.


Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Producătorilor de Plante Medicinale și Aromtice din Moldova (AROMEDA). Pentru persoanele interesate de eveniment pot expedia mesaje și întrebări la adresa proentranse@gmail.com ori la telefonul 022233733.


Acest proiect a primit finanțare din Programul de Cercetare și Inovare al Uniunii Europene, Orizont 2020, în temeiul Acordului de finanțare nr. 774208.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.