28 octombrie 2020 – Prezentarea analizei CRJM privind oportunitatea creării instanțelor anticorupție în Moldova

Prezentare Raport 28 octombrie 2020Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) invită pe cei interesați la prezentarea documentului de politici publice „Instanța anticorupție  – este oare aceasta necesară în Republica Moldova?” o analiză care își propune să ajute autoritățile naționale în procesul de luare a deciziei asupra necesității și oportunității creării instanței anticorupție în Republica Moldova. Evenimentul va avea loc joi, 28 octombrie 2020, între orele 10.00-11.30, pe platforma online ZOOM. Linkul pentru participare va fi expediat ulterior celor înregistrați.

Analiza descrie contextul și documentele de politici naționale care prevăd inițiativa de creare a instanței anticorupție și analizează factorii de risc care ar putea periclita necesitatea unei asemenea inițiative. Documentul se referă inclusiv la experiența unor state în care există instanțe specializate, fără o evaluare sistemică a performanței acestora, însă evidențiază unele rezultate și provocări întâmpinate de către instanțele specializate în unele state europene. Documentul reflectă și necesitatea consolidării capacităților funcționale ale organului de investigare a cazurilor de corupție prin modificarea competențelor acestuia. 

În vederea asigurării aspectelor logistice legate de eveniment, vă rugăm respectuos să vă înregistrați  până la 26 octombrie, ora 17:00, completând formularul disponibil la: https://crjm.org/28-octombrie-2020-prezentarea-raportului-crjm-privind-oportunitatea-crearii-instantelor-anticoruptie/.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Promovarea supremației legii prin monitorizare de către societatea civilă”, implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă