A fost lansată prima broșură informativă dedicată tinerilor alegători în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020

Distribuie prietenilor:


Centrul pentru Dezvoltare Educațională a lansat și prezentat broșura informativă dedicată tinerilor alegători din Republica Moldova “Participarea tinerilor/-elor alegători/-oare la procesul de votare: Ne implicăm azi în democrația de mâine!”. Broșura a fost prezentată într-un eveniment LIVE pe pagina de facebook a organizației cu participarea tinerilor lideri din diferite Consilii raionale de tineret.

Broșura își propune familiarizeze tinerii alegători cu mecanismele de funcționare ale procesului electoral și pașii votării în situația pandemiei cu infecția de COVID-19. De asemenea, în cuprinsul broșurii este abordată și participarea tinerilor la procesul electoral și politic în Moldova, un scurt istoric despre dobândirea dreptului la vot și încurajarea activismului civic al tinerilor, prin exemple concrete despre greutatea unui singur vot și importanța participării tinerilor la alegeri.

“Pentru a face diferența pe termen lung și a crea un obicei în a participa la vot, este esențială mobilizarea civică și educația electorală a tinerilor votanți. Această broșură vine în ajutor noii generații de actori electorali de a fi informați, încurajați și motivați să dezvolte un dialog familial cu cetățenia activă și să conștientizeze importanța propriului vot. Doar astfel poate crește nivelul de implicare al tinerilor la procesul electoral”, a menționat Cristina Berlinschii, coordonatoarea proiectului “Exersează-ți dreptul la vot – Informarea tinerilor alegători despre procesul electoral și procedura de vot”.

În cadrul lansării broșurii dedicate tinerilor alegători, Președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova (CNTM), Nicolae Keleș, a declarat că activismul civic și politic al tinerilor a scăzut în ultimul timp, dar că CNTM susține această inițiativă de a lansa o astfel de broșură ca tinerii din regiuni să se implice în procesul alegerilor și a activismului comunitar. El a adăugat: „Vreau să vă mulțumesc din partea CNTM că ați elaborat broșura informativă dedicată tinerilor alegători și noi vom veni cu sprijinul maximal pentru a susține și promova această broșură în rândul câtor mai mulți tineri”.

Această broșură este elaborată în cadrul proiectului “Exersează-ți dreptul la vot - Informarea tinerilor alegători despre procesul electoral și procedura de vot”, finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile broșurii aparțin Centrului pentru Dezvoltare Educațională și nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

 

poza brosura


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet