Seminar de suicidologie pentru studenții de la Universități și Colegii din afara Mun. Chișinău

Distribuie prietenilor:Linia Verde pentru Prevenirea Suicidului www.pentruviata.md este un serviciu de susținere emoțională prin intermediul Chatului pe pagina pentruviata.md .

Acest serviciu propune Universităților și Colegiilor din R. Moldova (în afara Mun. Chișinău) oportunitate de a organiza pe parcursul lunii februarie 2020 un seminar gratuit pentru studenți în cadrul campaniei ”Turul de Recrutare a voluntarilor”. 

Seminarul va  informa studenții despre semnele crizei suicidare și despre abilitățile și cunoștințele necesare pentru a discuta cu o persoană care se gândește la suicid cu scop de a preveni tragedia.

Totodată seminarul va prezenta studenților cursul gratuit online ”Ai timp să salvezi o viață!”, menit să instruiască viitorii consilieri la Linia pentruviata.md.  Studenții cu atitudine civică, care doresc la distanță să învețe și apoi să prevină suicidul prin intermediul Chatului pentruviata.md, pot aplica la curs. Durata cursului este de 30 de ore, conținând10 module teoretice, teste și interviuri cu conducerea Liniei. Mai multă informație se află pe www.cursuri.mirt.md

Cursul a fost creat în cadrul proiectului ”Școala de consiliere ”Inimi deschise” cu susținerea Ambasadei SUA în R. Moldova. 

Universitățile și Colegiile din regiuni pot rezerva o prezentare de 90 de minute (durata poate fi modificată la solicitare) pe parcursul lunii februarie 2020 pentru studenți la telefon 060806623 sau la email [email protected]. Persoana de contact - Liuba Ceban

Video

 

 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.