Consultații Urbanistice Gratuite✅ Nu-ți place cum arată curtea blocului în care locuiești și ai vrea să o schimbi, dar nu știi cum să faci acest lucru?
✅ Comunicarea cu autoritățile municipale (Primăria) este anevoioasă și nu știi cum să soliciți legal schimbări în curtea blocului sau pe strada pe care locuiești?
✅ Ai o idee dar nu te prea pricepi la amenajări urbane și ai avea nevoie de un sfat?
*****
Vino cu o idee, o problemă, o inițiativă...Noi vom încerca să te ajutăm!
*****
Unde?
La unicul Birou de Organizare Comunitară (BOC) din Chișinău în Casa Presei, oficiul 507 (str. Pușkin, 22) și consultă urbanista Constanța Dohotaru.
*****
Pentru a participa la consultația urbanistă, vă rugăm să ne scrieți un mesaj pe FaceBook, la adresa de email: comunitati.active@gmail.com sau să ne sunați la numărul de telefon: 069290192

Biroul de Organizare Comunitară  (BOC) este un spațiu fizic la Casa Presei care:
- oferă consultații gratuite pe teme juridice, urbanistice, contabile și de organizare comunitară. 
- găzduiește o bibliotecă de resurse (cărți și materiale despre organizare comunitară, urbanism, planificare urbană, sustenabilitate urbană, democrație participativă, activism etc.)

Proiectul ”Birou de Organizare Comunitară” abordează problema participării scăzute a locuitorilor mun. Chișinău în procesul decizional la nivel local. Cauzele acestui fenomen, așa cum reies din sondajele și cercetările la tema dată (Barometrul Opiniei Publice etc), țin de neîncrederea în instituții, percepția existenței unui nivel înalt de corupție, lipsa unor oportunități și posibilități de implicare, netransparența procesului decizional, dificultatea de a accesa resurse precum consultații calificate din partea unor experți, percepția complexității excesive a procesului administrativ ș.a.

Proiectul ”Biroul de Organizare Comunitară” este implementat de Comunități Active pentru Democrație Participativă, finanțat de către Fundația Soros Moldova, în cadrul departamentului Buna Guvernare.

Articol adaugat de: AO Comunități Active