Apel: Plantăm livezi de cartier71401759 2554962307895590 3329044299479252992 n

 

În perioada 9 noiembrie - 15 decembrie 2019, Asociația Comunițăți Active pentru Democrație Participativă (www.cadp.md) în colaborare cu inițiativa Seed it Forward (Asociația EcoVisio) vă invită să participați la campania ”Plantăm livezi de cartier”, a cărei scop este plantarea unor arbori și arbuști comestibili în curțile din Chișinău. 

Intenționăm să plantăm mai mulți puieți de nuc, măr, prun, cais, cireș, vișin (și alte varietăți fructifere), dar și arbuști precum alun, coacăz, zmeură, irga, aronie și altele.
Puieții urmează a fi plantați în 10-15 curți și scuaruri sugerate de către locuitorii orașului. 

AO CADP face apel la cetățenii interesați să participe la această acțiune. Nu avem vreo restricție de vîrstă sau ocupație! Oricine poate contribui la un Chișinău mai frumos, mai verde, mai gustos. Haideți să plantăm împreună un oraș comestibil!  

Campania de plantare face parte din efortul asociației de a promova reziliența urbană alimentară, de a promova conceptul ”orașului ca livadă”, de a contribui la înverzirea orașului, de a organiza comunitățile urbane în jurul unor activități comune. 

Dacă doriți să participați la acțiune vă invităm să completați acest formular: https://forms.gle/wYmZG2fUiXjpLC2d6

  • Cei care vor să participe doar ca voluntari vor fi anunțați despre data și locul plantărilor desfășurate. 
  • Cei care vor să planteze pomii și arbuști în curtea lor devin organizatori împreună cu noi și trebuie:
    • Să vină la sesiunea demonstrativă de instruire privind plantarea puieților, care se va desfășura pe data de 9 noiembrie în parcul Calea Orheiului;
    • Să adune un grup de voluntari - vecini, alți localnici, prieteni, împreună cu care să participe la plantarea în curte.

Noi vom colecta locațiile propuse și îi vom contacta pe autorii propunerilor pentru planificarea și organizarea plantărilor.

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie la adresa de email: comunitati.active@gmail.com sau pe pagina de FaceBook https://www.facebook.com/ComunitatiActive/

Acțiunea face parte din proiectul ”Reziliență alimentară urbană: modele de intervenție la Poșta Veche”, finanțat de către Fundația Culturală Europeană.

Articol adaugat de: AO Comunități Active

telegram