Ești tânăr/ă și dornic/ă de schimbări în comunitatea ta? Vino în #spațiul3!Ești tânăr/ă și dornic/ă de schimbări în comunitatea ta? Vino în #spațiul3!

Bine ai venit în #spațiul3 - locul unde ideea ta pentru a schimba #sprebine situația tinerilor din comunitatea ta ia amploare!  

Terre des hommes Moldova și partenerii săi – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare – lansează un apel pentru tinerii motivați și capabili să facă o schimbare printre semeni la nivel local.

Pentru aceasta construim #spațiul3 - un spațiu de învățare, de motivare, de conectare, de practică pentru dezvoltarea inițiativelor tinerilor la nivel local în Republica Moldova.

Pe acești tineri motivați și dornici de schimbare noi îi numim #trillenials – generația de tineri implicați civic care duce al treilea sector – sectorul societății civile/sectorul civic și social – la următorul nivel.

Deci, crezi că ești #trillenial? Ai vrea să schimbi ceva referitor la situația tinerilor din comunitatea ta, dar nu știi de unde să începi, cu cine să te consulți, care sunt etapele? Ai ajuns în locul potrivit! #spațiul3 este locul de învățare și explorare unde îți poți dezvolta viziunea alături de alți tineri activi din sectorul civic, dar și alături de mentori cu experiență în ONG.

Ne dorim să descoperim soluții privind situația tinerilor din comunitatea ta și să te ajutăm să-ți pui ideile în practică. Pentru asta am preluat de la partenerii noștri din România conceptul #spațiul3 care să te ajute să-ți clarifici ideea, să o dezvolți și să o aduci în comunitatea ta.  Și poate vei fi chiar și printre cei care vor primi o subvenție de 1000 - 2000 EURO pentru punerea în practică a unui proiect destinat tinerilor din comunitatea ta.

Așadar, dacă:

  • ai între 16 și 25 de ani, ai spirit de inițiativă, curiozitate, dorință de #maibine și curaj;
  • ai o echipă de lucru;
  • ești motivat să te implici pe parcursul întregului program,

te așteptăm în #spațiul3!

Iată cum se va desfășura procesul:

  1. Vino cu o problemă în #spațiul3 cu care se confruntă tinerii din comunitatea ta și cu o posibilă soluție, iar noi te vom susține să o pui în practică. E neapărat să iei cu tine prieteni, colegi sau alte persoane cu care ai vrea să lucrezi împreună. Te înscrii la ACEST LINK până cel târziu la data de 10 septembrie 2023 și aștepți un semn de la noi.

  2. Trillenial LAB. Până pe 15 septembrie selectăm cele mai bune idei care vor intra în procesul de laborator. Ce înseamnă asta mai exact?  Timp de 3 săptămâni, în perioada septembrie - octombrie 2023, învățăm împreună despre participare/implicare în societatea civilă, advocacy, lucrul cu comunitatea, concepte de care vei avea nevoie pentru a-ți pune în practică ideea. În tot acest timp te ascultăm, luăm sfaturi de la tine și te susținem în definirea proiectului.

  3. Trillenial FEST. Ideile, odată ieșite din Laborator, intră într-o competiție unde un juriu, specialist în sectoarele ONG, public și privat, va selecta cele mai bune idei care vor primi subvenții de până la  2000 EURO. Sesiunea de pitching va avea loc pe 7 octombrie 2023 la Chișinău. 

  4. Trillenial ACT. În perioada noiembrie 2023 – aprilie 2024 ai timp să transformi în realitate ideea ta de schimbare! Începem implementarea celor mai bune inițiative locale, iar noi vom fi alături de proiectele câștigătoare în fiecare etapă de implementare pentru feedback constructiv și îndrumare. Îți facem cunoscut proiectul în comunitate și încurajăm și alți prieteni, colegi, cunoscuți de-ai tăi să îți urmeze exemplul.

Sună bine? În acest caz, hai să ne cunoaștem și să găsim soluții comune pentru îmbunătățirea situației tinerilor din comunitatea ta #sprebine, pas cu pas, prin implicare! Înscrie-te AICI.

Apelul este lansat în cadrul proiectului „Moldova Youth Civil Society (MYCS): pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană.

Pentru întrebări sau informații suplimentare ne poți contacta la adresa de email: inna.stoian@tdh.org