Fundația pentru Dezvoltare din RM anunţă concurs de selectare a 40 de adolescenți pentru participarea la schimbul intercultural in Trogen, Elvetia



Fundația pentru Dezvoltare din RM anunţă concurs de selectare a 40 de adolescenți pentru participarea la schimbul intercultural in Trogen, Elvetia

Fundația pentru Dezvoltare din RM cu suportul Fundaţiei pentru Copii „Pestalozzi” (Elveţia), anunţă concurs de selectare a 40 de adolescenți pentru participarea la schimbul intercultural, care va avea loc în sătucul copiilor, s. Trogen, Elveția. Schimbul intercultural va avea loc în perioada 7-21 septembrie 2023. Activitatea are loc în cadrul proiectului “Incluziunea educațională și socio-psihologică a copiilor de migranți”, faza 2. Participanții vor fi implicați în activităţi de educaţie non-formală împreună cu alți tineri din țările în care se implementează proiectele cu suportul Fundației Pestalozzi (Elveția, Macedonia, Serbia, Polonia sau Ucraina).

Poţi participa dacă:

  • ești născut(ă) în anii 2008 – 2009;
  • ai pașaport biometric valabil cel puțin până în aprilie 2024;
  • ești captivat de tematica interculturalității;
  • eşti gata să împărtăşeşti cunoştinţele dobândite la întoarcere (să organizezi o activitate de follow-up pentru colegii tăi de şcoală, prieteni etc.)
  • ai posibilitatea să achiţi parțial cheltuielile de transport tur-retur Elveţia – Moldova.
  • Ai un nivel satisfăcător de comunicare în limba engleză. Toate activitățile vor avea loc în limba engleză.

Ai mai multe șanse să fii selectat(ă) dacă:

  • ai participat în activitățile organizate în cadrul proiectului „Incluziunea educațională și socio-psihologică a copiilor de migranți
  • ești voluntar(ă)  sau membru(ă)  activ(ă)  în cadrul Consiliului școlar sau unui Centru pentru Tineri, Consiliu local al elevilor/tinerilor, etc.
  • reprezinți un grup etnic minoritar sau ai părinți plecați peste hotare;
  • locuiești în regiunile: Bălți, Cimișlia, Criuleni, Ungheni și UTA Găgăuzia.

Procesul de selecție va fi în 2 etape:

Etapa 1:

Candidații vor expedia pe adresa de email victoria.barbulat@fam.md  :

  1. o scrisoare de motivație in limba engleză (maxim o pagină A4)
  2. copia pașaportului biometric
  3. si vor completa online formularul de participare (găsiți formularul in Link spre chestionar)

Pe lingă informația care candidații doresc să o introducă în scrisoare, ei trebuie să răspundă la următoarele întrebări:

  • Ce cunosc ei despre programul de Schimb Intercultural din satucul copiilor Trogen, Elvetia
  • Dacă sunt/au fost implicați în activitățile proiectului care se implementează în școala lor (in cazul in care școala este partener al Fundatiei)
  • De ce ei vor să participe în programul de Schimb Intercultural

 

Etapa 2:

Candidații preselectați vor participa la un interviu online.

Participanții vor trebui să achite o contribuție de 6500 care va fi utilizată pentru acoperirea parțială a cheltuielilor de transport Chişinău – Trogen – Chişinău (tur-retur), cazare la mijloc de traseu (1 noapte in Budapesta si 1 noapte in Viena). Fundația își rezerva dreptul sa ajusteze contribuția per copil, in dependență de costurile transportatorilor în luna august 2023.

Organizatorii achită programul educațional, cazarea şi alimentarea participanților pe durata aflării în Trogen, Elveția.

Perioadele estimative:

11-mai -10 iunie 2023 – perioada de depunere a dosarelor

20 iunie – 20 iulie  2023 – interviurile, care vor avea loc in format online

sfârșit de iulie 2023  – ședință cu prezenta fizica la Chișinău (părinții cu copii selectați)

5 septembrie – plecarea spre Trogen

23-24 septembrie – revenirea de la Trogen

 

Așteptăm dosarele candidaților până la 10 iunie 2023, la adresa de email victoria.barbulat@fam.md , persoana de contact Victoria Barbulat tel mob 069998748.