Clubul pentru Eficientizarea Resurselor și Producerea Mai Pură din Moldova: servicii gratuite pentru ÎMM-uri



Clubul pentru Eficientizarea Resurselor și Producerea Mai Pură din Moldova (Clubul RECP) selectează 15 ÎMM-uri care activează în domeniul producerii/procesării industriale pentru a beneficia de sprijin în dezvoltarea măsurilor care vizează reducerea consumului de resurse de producție.

În cadrul programului regional „Uniunea Europeană pentru Mediu” (EU4Environment), ÎMM-urile beneficiare vor primi gratuit următorul sprijin:

  1. Vizita experților certificați ai Centrului pentru Eficientizarea Resurselor și Producerea mai Pură din Ucraina (Centrul RECP) cu echipamente de măsurare. Pe baza măsurătorilor se vor elabora următoarele:
  • soluții pentru optimizarea consumului de energie;
  • măsuri pentru reducerea pierderilor de putere/presiune și îmbunătățirea fiabilității funcționării echipamentelor;
  • se va calcula randamentul cazanului si se va determina randamentul arzătoarelor cu recomandări pentru eliminarea deficiențelor în funcționare (optimizare);
  • evaluarea nivelului actual de eficiență energetică și propuneri de creștere a nivelului de eficiență energetică și/sau reducerea pierderilor de materiale, reducerea volumelor de deșeuri;
  • se vor identifica pierderile de căldură (energie) ale anvelopei clădirii, se vor identifica controlul calității lucrărilor de izolație termică sau de instalare, determinarea locurilor de pierdere excesivă de căldură în echipamente, supraîncălzirea rețelelor electrice etc.
  1. Acces la Instrumentul pentru elaborarea „Planului de acțiune RECP” pentru îmbunătățirea eficienței consumului resurselor de producție ale întreprinderii.
  2. Pachetul de resurse și materiale de instruire pentru elaborarea „Planului de acțiuni RECP”.
  3. Acces la cursul e-learning al Clubului RECP.
  4. Consultări online ale experților Centrului RECP.

Această ofertă este relevantă pentru participanții cluburilor RECP din Republica Moldova (participarea este gratuită), desfășurată în cadrul programului regional „Uniunea Europeană pentru Mediu” (EU4Environment), finanțat de Uniunea Europeană.

Dacă sunteți interesat de oferta noastră, vă rugăm să trimiteți solicitările la următoarele contacte: +37379707440; annaciofu@gmail.com - Anna Plamadeala coordonator local al Clubului RECP; +380502028601; i.omelchuk@recpc.org - Ivan Omelchuk coordonator al Clubului RECP.

Programul EU4Environment ajută țările din Parteneriatul estic ale UE să-și păstreze capitalul natural și să îmbunătățească bunăstarea de mediu a populațiilor lor prin sprijinirea protecției mediului, demonstrând și deschizând oportunități pentru o creștere mai ecologică și implementând mecanisme pentru a gestiona mai bine riscurile și impactul asupra mediului.

EU4Environment este implementat de un consorțiu de parteneri internaționali, inclusiv Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), Organizația Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), Comisia Economică pentru Europa a Națiunilor Unite (UNECE) și Banca Mondială.

Articol adaugat de: Ana Plamadeala