CJI anunță un concurs de selectare a unui expert / unei experte pentru evaluarea impactului spectacolului „Lupul manipulator” montat în limba rusă



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează un concurs pentru selectarea unui expert / unei experte care urmează să evalueze impactul versiunii în limba rusă a spectacolului „Lupul manipulator”, adaptat după povestea „Un click din colţi sau lupul manipulator”, scrisă de Solvita Denisa-Liepniece, consultantă la Centrul Baltic pentru Excelență în Mass-Media din Riga, Letonia.

cerereNew 01 1140x900
„Un click din colţi sau Lupul Manipulator” este o poveste educațională și distractivă care îi ajută pe copii să înțeleagă cum funcționează mediul informativ, îi învață cum să evalueze critic ceea ce au văzut sau auzit.

În 2021, CJI a inițiat un parteneriat cu Asociația „Talinka” și Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” care au montat versiunea în limba română a spectacolului „Lupul manipulator”. Ținând cont de criza provocată de pandemia de Covid-19, în 2021 spectacolul a fost prezentat în format online. La sfârșitul lunii noiembrie 2022, spectacolul va fi jucat pe scena teatrului, în limba rusă, pentru elevii din clasele primare, precum și pentru copiii din grădinițe. La fel, CJI va oferi instituțiilor de învățământ interesate și versiunea video a spectacolului.

CJI invită experții/expertele interesate să participe la concurs pentru a realiza o cercetare prin care să fie evaluată eficiența spectacolului jucat și prezentat atât în sala teatrului, cu prezența fizică a spectatorilor, precum și a versiunii video.
CJI va pune la dispoziția expertului/expertei selectat/selectate toate informațiile necesare.

Perioada realizării cercetării: noiembrie 2022 – februarie 2023.

Cerințe:
• Experiență în domeniul de cercetare și educație media;
• Cunoașterea domeniului de educație media din Republica Moldova;
• Disponibilitatea de a presta serviciile solicitate în perioada indicată;
• Responsabilitate și atitudine conștiincioasă față de angajamentele asumate.

Oferta va include:
• CV-ul;
• Un exemplu al unei lucrări care să probeze experiența în domeniu;
• Oferta tehnică ce va include metodologia propusă și planul de lucru;
• Oferta financiară.

Dosarele depuse vor fi evaluate de către comisia de selectare după următoarele criterii:
• Experiența candidaților;
• Oferta financiară.

Ofertele pot fi depuse la adresa anani@ijc.md până la data de 31 octombrie 2022. Persoane de contact: Anastasia Nani, directoare adjunctă, CJI. Tel: 022 213652.

CJI va contacta pentru detalii suplimentare doar candidații preselectați.

Cercetarea va fi realizată în cadrul proiectului „Sporirea sprijinului pentru instituțiile media independente de limbă rusă și pentru eforturile în domeniul Educației media – etapa a II-a”, implementat de Internews în Moldova. Acest proiect este finanțat de către Ambasada Regatului Țărilor de Jos.

În procesul de selecție, CJI nu discriminează direct sau indirect candidatul/candidata pe criterii de sex, vârstă, apartenență națională, rasă, etnie, religie, viziuni politice, orientare sexuală, origine/statut social, etc. Se va ține cont doar de competențele profesionale ale candidaților. CJI oferă șanse egale tuturor, dosarele fiind analizate obiectiv și cu asigurarea deplinei confidențialități.