Regulamentul concursului “Schimbarea prin Artă” 2022



AVI Moldova, cu susținerea Kaufland Moldova, lansează campania “Schimbarea prin Artă” care are drept scop promovarea tinerelor talente printr-o serie de lucrări murale. 
Primul pas spre schimbare este recunoașterea și informarea. Sub umbrela "Implicarea face Diferența" AVI Moldova cu suportul Kaufland Moldova vine cu o oportunitate și invită tinerii artiști pentru realizarea unei lucrări murale cu tematica protecției mediului.

Artiștii și tinerii profesioniști sunt invitați să participe la un concurs de artă murală “SCHIMBAREA PRIN ARTĂ”. 

photo 2022 10 07 15 25 07



Concursul va avea loc în perioada 10 - 25 octombrie, iar lucrările se vor depune prin acest formular. În final, vor fi selectate 3 lucrări câștigătoare, care vor fi realizate pe unul din pereții interiori ai viitorului magazin Kaufland, de pe str. Kiev 7. Aceste picturi vor fi vizualizate în viitorul apropiat de către mii de trecători și cumpărători.

În procesul de pictare, tinerii vor beneficia de ghidarea și suportul unui pictor profesionist, care a realizat mai multe lucrări murale în Chișinău, precum: peretele de pe strada 31 August în stilul unui covor național, podul de la Telecentru și alte lucrări ce pot fi întâlnite în oraș.

Procesul de înregistrare va avea loc în perioada 10 - 25 Octombrie sub următoarele condiții:

  1. Lucrările scanate, fotografiate sau executate în format digital (nu mai mic de 200 dpi) se vor uploada prin acest formular până pe data de 25.10.22 orele 23:59.
  2. Autorii pot aplica în concurs cu mai multe lucrări.
  3. Odată cu aplicarea, autorul confirmă faptul că lucrarea respectivă nu a fost publicată sau folosită anterior și că drepturile de autor aparțin doar lui.
  4. Lucrările ce nu vor corespunde cerințelor tehnice (lungime, lățime) nu se vor accepta în concurs. 
  5. Prin aplicare autorul confirmă, disponibilitatea și capacitatea sa de a executa lucrarea în perioada 1 - 22 noiembrie 2022, în cazul în care aceasta devine câștigătoare.
  6. AVI-Moldova oferă tot suportul tehnic și materialele necesare pentru executarea lucrărilor.

Detalii tehnice:
1. Lucrarea va fi aplicată pe una din aceste zone:
-2 zone de dimensiuni: 1,55m (înălțime) x 15,8 m (lățime)
-1 zonă cu dimensiunea: 3,24 (înălțime) x 10,18m (lățime)
2. Autorii trebuie să asigure adaptabilitatea conceptului înaintat pentru ambele dimensiuni.
3. În final, toate 3 lucrări vor fi pictate alături pe un perete mai mare.
4. Autorii vor executa lucrarea pe perete în perioada 1 - 22 Noiembrie.
5. Imaginea tehnică a peretelui.

perete schema pictura












6. Urmărește acest mood-board pentru a realiza o lucrare în echilibru cu interiorul și culorile din magazinului Kaufland. 

photo 2022 10 09 20.23.39Pentru detalii și întrebări despre concurs ne puteți scrie la adresa evs@avimd.org cu titlul: “Concurs Mural - Numele prenumele dvs.”

Organizatorii, Avi-Moldova, își rezervă dreptul de a completa regulamentul concursului în perioada 10 - 31 Octombrie 2022.