Concurs de eseuri Pacea începe cu Mine ediția IIIData de 21 septembrie este declarată „Ziua internațională a Păcii” de către Organizația Națiunilor Unite (ONU). 

În acest context Tinerii și Studenții pentru Pace din Moldova (Youth and Students for Peace - YSP Moldova) anunță concurs de eseuri la tema „Pacea începe cu Mine” - Ediția a III-a.

 În cadrul acestui concurs, tinerii sunt încurajați să descrie rolul tinerilor în menținerea păcii și dezvoltării societății din Moldova și din Lume. 

  CUM PARTICIPI?

Scrie un eseu scurt la tema „Pacea începe cu Mine” în google forms – https://forms.gle/AxbfMHqGEs68cEXQ8

La concurs pot participa tinerii începând cu vârsta de la 15 până la 35 de ani. 

 Data limită de participare: 10 octombrie 2022

PREMII ACORDATE: 

 Locul 1 – premiu de   1000 lei și oportunitatea de a citi eseul la Conferința „PACEA începe cu Mine”, care va avea loc în luna octombrie 

 Locul 2 – premiu de 500 lei 

 Locul 3 – premiu de 300 lei 

 Toți participanții la concurs vor primi certificate de participare și vor fi invitați la Conferință.

            De asemenea în 2022 se împlinesc 62 de ani de la căsătoria d-lui Sun Myung Moon și Hak Ja Han Moon (fondatoarea ONG internațional Tinerii și Studenții pentru Pace) și 10 ani de la trecerea în lumea celor drepți a d-lui Sun Myung Moon, promotor al Păcii și autorul cărții „Ca un cetățean Mondial iubitor de Pace” în care capitolul 8 este dedicat tinerilor (https://drive.google.com/file/d/1ErSt6_RNkTAyhHiAgJSJV-LNNXBnf94Q/view?usp=sharing ) 

            Criteriile de apreciere pentru concursul de eseuri sunt : 

  • Originalitatea
  • Artistism
  • Gramatica
  • Structura
  • experiența personală 
  • prezența citatelor din cartea „Ca un cetățean Mondial iubitor de Pace” 

 YSP Moldova încurajează diversitatea și incluziunea. Femeile, persoanele din grupuri vulnerabile, cum ar fi persoanele cu dizabilități, romii și alte minorități etnice, lingvistice sau religioase, precum și persoanele din alte grupuri subreprezentate sunt încurajate în mod special să participle la concurs.

 Pentru mai multe informații, accesați pagina de facebook- www.facebook.com/yspdinmoldova sau prin e-mail: iaysp.moldova@gmail.com; Tel. de contact: +373 694 61225

 Concursul este organizat cu suportul financiar al FPU – Federației pentru Pace Universală. FPU este un ONG cu statut consultativ general în cadrul Consiliului Economic și Social al Națiunilor Unite

Articol adaugat de: Eșanu Andrei

telegram