Termen Extins Concurs de selectare a organizațiilor din societatea civilă în calitate de parteneri locali ai HelpAge International în cadrul unui proiect privind protecția femeilor în etate împotriva violenței

HelpAge International lucrează împreună cu parteneri și cu o rețea globală diversă din care fac parte peste 150 de organizații din 85 de țări, acordând suport pentru milioane de persoane în vârstă să trăiască în siguranță, demn, activ și sănătos.

Lucrăm cu partenerii noștri pentru a ne asigura că oamenii de pretutindeni înțeleg cât de mult contribuie persoanele în vârstă la societate și că trebuie să se bucure de dreptul lor la asistență medicală, servicii sociale, securitate economică și fizică. Facem acest lucru susținând programe practice, dând voce persoanelor în vârstă și influențând politicile la nivel local, național și internațional.

Pentru implementarea cu succes a proiectului „Prevenirea violenței și asistență incluzivă  pentru femeile în etate din Moldova”, finanțat de UN Trust Fund, în domeniul prevenirii și combaterii violentei împotriva femeilor în vârstă, organizația HelpAge International, anunță concurs de selectare a 10 organizații din societatea civilă, din zona Centru și Sud a Republicii Moldova, interesate în implementarea acestui proiect cu o durată de trei ani.

Proiectul are ca obiectiv consolidarea capacităților societății civile și administrației locale și raionale în ceea ce privește prevenirea și combaterea violenței femeilor în vârstă și asigurarea servicilor de asistență pentru victimele violenței în familie.

Cine sunt eligibili pentru aplicare?

ONG-rile și grupurile de inițiativă care activează în sate și/sau orașe mici au relații de parteneriat cu administrațiile publice locale.

Condiții de aplicare:

  • ONG-ul este înregistrat oficial sau grupul de inițiativă are dorința de a înregistra ONG;
  • Aplicantul are motivația de a lucra cu persoanele în etate;
  • Aplicantul are experiența în colaborare cu reprezentanții administrației publice locale și raionale;
  • Aplicantul are strategie de dezvoltare a organizației, plan de activitate ONG-urile.

ONG-urile vor fi implicate în desfășurarea activităților de prevenire și combatere a violenței asupra femeilor în vârstă la nivel de comunitate.

Perioada de implementare a proiectului: septembrie 2022 – august 2025.

Scopul proiectului este ca femeile în vârstă - supraviețuitoare ale violenței - să aibă încredere în sine, să se simtă în siguranță și să cunoască unde și cum pot apela la reabilitare.

Organizațiile și administrațiile publice cointeresate pot  participa la concurs, prezentând până la data de 29 septembrie 2022 următoarele documente:

  • Formular de aplicare, conform modelului;
  • Copia certificatului/sau extrasului de înregistrate a ONG-ului (în cazul ONG-urilor);
  • Scrisoarea de recomandare din partea administrației publice locale.

Dosarul poate fi expediat în format electronic la adresa de email: officehelpage@gmail.com cu titlul ”Concurs Parteneri HelpAge în proiectul „Prevenirea violenței și asistență incluzivă  pentru femeile în etate din Moldova” sau pe suport de hârtie prin poștă sau fizic la adresa: AO HelpAge International, Moldova, mun. Chișinău, MD-2005, Str. Bănulescu-Bodoni 57/1, of. 431, HelpAge International.

Informații suplimentare puteți afla la nr. de tel: +373 22 225098, 069989827, persoană de contact Nina Guțu.

Pentru mai multe detalii despre activitatea HelpAge vizitați www.helpage.org și https://www.facebook.com/HelpAge-International-Moldova-1566466053606733/