Concurs de selectare a ONG-urilor protagoniste în cadrul unei campanii TV



baner facebookCentrul CONTACT, cu susținerea financiară a Suediei, anunță concurs pentru selectarea unor ONG-uri, care vor fi protagonistele unei serii de emisiuni TV despre impactul și rolul sectorului asociativ din Moldova. Emisiunile vor fi difuzate în cadrul unei campanii de promovare a organizațiilor societății civile din Moldova.

Centrul CONTACT este o Asociație Obștească independentă și apolitică care reprezintă o platformă activă de resurse, analiză, advocacy, dezbateri și comunicare pentru oameni activi, lideri comunitari și organizațiile societății civile care vor să contribuie la dezvoltarea unei societăți civile puternice, credibile și influențe cu un grad înalt de participare a femeilor și bărbaților și cu autorități publice transparente și responsabile.

În toamna anului 2022, Centrul CONTACT va lansa o campanie de promovare a sectorului asociativ. Prin intermediul acestei campanii, vom prezenta rolul organizațiilor societății civile în dezvoltarea țării, impactul social, comunitar și economic al organizațiilor necomerciale în localități și relaționarea acestora cu beneficiarii/constituenții.

Pentru acest scop, va fi angajată o companie media TV, care va elabora 4 emisiuni despre impactul și rolul organizațiilor societății civile în comunități, aportul acestora la dezvoltarea locală și sprijinul oferit beneficiarilor.

În acest context, Centrul CONTACT anunță concurs pentru selectarea unor ONG-uri, care vor fi protagonistele acestor emisiuni.

Criterii de eligibilitate:

  • organizație necomercială înregistrată în R. Moldova;
  • organizație activă la nivel local, regional sau național;
  • cel puțin 3 ani de activitate;

În procesul de selectare, echipa Centrului CONTACT, împreună cu un grup de experți/te, va aprecia organizațiile candidate după următoarele criterii:

  • transparența organizației;
  • domeniul de activitate, va fi considerat un criteriu de selectare pentru o prezentare de activitate diversă a organizațiilor societății civile;
  • rezultate și impact obținut în ultimii 3 ani;
  • aria de activitate, va fi considerată un criteriu de selectare pentru o prezentare geografică echilibrată a sectorului etc.

Dacă sunteți un ONG cu impact, aveți rezultate remarcabile și vreți să povestiți întregii țări despre rolul organizației voastre, vă rugăm să completați [acest chestionar], până la data de 18 septembrie 2022.

NOTĂ: Organizațiile selectate vor colecta și pregăti informațiile înainte de ziua filmărilor și vor participa la o ședință online de cunoaștere a conceptului emisiunii și planificare a filmărilor etc.

Echipa CONTACT, alături de o comisie de evaluare, va selecta organizațiile protagoniste în funcție de activismul și impactul acestora. Doar organizațiile selectate vor fi contactate. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pentru mai multe detalii, Vă rugăm să contactați Elena Nofit, comunicatoarea Centrului CONTACT, la numărul de telefon 069749924 sau prin email: elena.nofit@gmail.com