Un nou proiect de incluziune comunitară și de dezvoltare pentru persoane vulnerabile din societatea Republicii MoldoveiComunicat de presă pentru distribuire imediată

31 mai 2024

Asociația EcoLocal lansează târgul de caritate EcoLocal SOCIAL, care  va avea loc lunar,  începând cu luna iunie, simultan și în vecinătatea pieței EcoLocal Farmers Market.

EcoLocal SOCIAL este un nou proiect, lansat cu susținerea HIAS Moldova, care oferă oportunități de incluziune comunitară și de dezvoltare pentru persoane vulnerabile din societatea Republicii Moldovei, și include refugiați și victime ale agresiunii, mai ales femei, persoane în etate, mame și tați cu copii mici, fără servicii, persoane cu nevoi speciale.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea oportunităților de incluziune comunitară precum și identificarea oportunităților de lansare în afaceri, cu instruiri tematice și cu participarea beneficiarilor la un târg volant unde persoanele participante vor avea posibilitatea să-și comercializeze propriile creații.

Invităm organizațiile neguvernamentale  și persoanele care cunosc posibili beneficiari la EcoLocal SOCIAL, să ne contacteze la adresa email ecolocalsocial@gmail.com . 

Ne propunem să oferim gratuit până la 30 de locuri la fiecare târg EcoLocal SOCIAL. Pentru a aplica, vă rugăm să verificați criteriile de eligibilitate, să vă familiarizați cu regulamentul târgului și să aplicați aici .

Participanții vor avea posibilitatea să-și comercializeze propriile creații, să învețe deprinderi noi pentru dezvoltarea profesională, să descopere oportunități de reconstruire a propriilor vieți. Pentru mai multe detalii, consultați pagina proiectului .

Târgul de caritate EcoLocal SOCIAL va avea loc lunar începând din iunie, în zile de sâmbătă, în paralel cu piața EcoLocal Farmers Market, între orele 9.00 – 13.00 și se va desfășura în zona verde, în fața centrului de afaceri KENTFORD, bulevardul Ștefan cel Mare, 202, Chișinău. 

Acest proiect este implementat în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, centrul de afaceri KENTFORD. 

 

ENDS

Pentru interviuri, imagini și detalii cu privire la proiect Vă rugăm să ne scrieți la adresa email ecolocalsocial@gmail.com

 

Despre HIAS

HIAS Moldova oferă sprijin și asistență persoanelor vulnerabile și defavorizate. Ne propunem să promovăm integrarea economică, integrarea în comunitate, să abordăm violența bazată pe gen și să îmbunătățim serviciile de sănătate mintală. Scopul nostru final este să dăm putere celor defavorizați să obțină o viață autonomă și stabilă.

 

Despre EcoLocal

Asociația EcoLocal este o asociație a consumatorilor și producătorilor ecologici și artizanali din Moldova și are a scop dezvoltarea pieței locale de produse eco și artizanale și asigurarea unei comunicări eficiente între consumatori și producători. 

 

Acest material a fost realizat cu sprijinul HIAS. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a asociației EcoLocal  și nu reflectă neapărat viziunea HIAS Moldova.