Apel Public pentru selecția unui coordonator de comunicare si outreach responsabil de activitățile CNTM pentru mobilizarea tinerilor în cadrul alegerilor prezidențiale si referendum



Dacă crezi în viitorul european al Republicii Moldova și ai cunoștințe în domeniul comunicării și mobilizării tinerilor, atunci această funcție e pentru tine. Drept rezultat, vei pune umărul la promovarea valorilor europene în Moldova și mobilizarea tinerilor pentru participarea la referendumul din 20 octombrie 2024.

Scurtă descriere a proiectului

Facilitând o colaborare condusă de tineri între organizații de tineret și media din societatea civilă moldovenească și daneză, proiectul își propune să promoveze participarea tinerilor la referendumul UE din Moldova. Perioada se întinde pe 6 luni și va include planificarea, implementarea și evaluarea activităților subsumate sub trei rezultate diferite.

Rezultate:

  1. Promovarea implicării democratice a tinerilor în referendumul UE din întreaga Moldova
  2. Informarea tinerilor despre importanța participării la referendum și combaterea dezinformării în rândul tinerilor cu privire la problemele legate de democrația Moldovei
  3. Facilitarea participării tinerilor la monitorizarea procesului de vot în ziua alegerilor

Acțiuni/Activități Cheie:

Implicarea Tinerilor

Activitatea 1: 4 întâlniri regionale la universități și instituții de învățământ profesional și tehnic (VET) și 2 întâlniri în Chișinău (cu un accent deosebit pe primii alegători)

  • Scop: Informarea tinerilor despre importanța votului lor în aceste alegeri prezidențiale, subliniind importanța referendumului și de ce este important să avem acest referendum, astfel încât tinerii să poată influența agenda de stat privind extinderea UE.

Activitatea 2: Dezbatere națională pentru și împotriva integrării UE cu aripile politice de tineret

  • Scop: Adunarea aripilor de tineret interesate pentru a dezbate subiectul extinderii UE în Moldova, oferindu-le șansa de a-și prezenta viziunea asupra aderării Moldovei la UE. La eveniment se așteaptă aproximativ 50 de participanți.

Activitatea 3: Instruirea formatorilor pe teme de perspectivă UE și Moldova în UE

  • Scop: Instruirea a 20 de tineri din întreaga țară, selectați pe baza unui apel deschis. Acest eveniment va include activități de follow-up care vor facilita evenimente locale pentru tineri, unde participanții vor crea propriile lor evenimente pe teme de perspectivă UE și extinderea Moldovei, informând astfel oamenii din localitățile lor. Pentru aceasta, participanții vor primi un buget de sprijin de 300-400 Euro pentru cheltuieli logistice și de facilitare.

Activitatea 4: Studiu detaliat privind participarea tinerilor la alegerile prezidențiale și la referendum, provocări și perspective.

Media:

  • Podcast-uri: 6 podcast-uri cu activități ale tinerilor pe tema „Tineretul și UE,” reflectând istoriile vorbitorilor în legătură cu oportunitățile pe care le-au primit de la UE, cum ar fi proiecte, cursuri de formare și subvenții pentru dezvoltarea start-up-urilor și antreprenoriatului social.
  • Spot despre tineret și UE: Similar cu cel realizat în 2019 (https://www.facebook.com/CNTMoldova/videos/659463937823365/)
  • Acoperire TV: Asigurarea prezenței tinerilor în dezbaterile TV și emisiuni legate de procesul de vot și referendum.

Structura de Lucru:

Trei grupuri de lucru vor fi formate, fiecare condus de o organizație (1. CNTM, 2. MEDIA/Diez, 3. SILBA). 1-2 reprezentanți din fiecare grup de lucru vor participa în grupul de coordonare a proiectului, care va fi condus de CNTM (implementator principal).

Cerințe:

  • Expertiză în comunicarea și mobilizarea tinerilor
  • Experiență dovedită în organizarea evenimentelor și campaniilor pentru tineri
  • Înțelegere solidă a valorilor europene și a parcursului Moldovei spre integrarea în UE
  • Angajament full-time
  • Abilitatea de a respecta termenele și de a lucra într-un mediu colaborativ

Ofertă și Termen Limită pentru Aplicații:

  • Vă rugăm să includeți oferta financiară în aplicație.
  • Termen limită pentru aplicații: 18 august 2024.

Aplicați acum pentru a juca un rol important în modelarea viitorului Moldovei și pentru a împuternici tineretul!

Pentru detalii suplimentare și trimiterea aplicațiilor, vă rugăm să ne contactați la adresă de email:corespondenta@cntm.md sau 079556429.