CCR anunță concurs pentru selectarea unei echipe de experți / organizație care să presteze servicii de evaluare a Serviciilor Sociale „Locuință Protejată” și „Casa Comunitară” 



Termeni de referință pentru selectarea unei echipe de experți sau o entitate/organizație care să presteze servicii de evaluare a Serviciilor Sociale „Locuință Protejată” și „Casa Comunitară” 

Organizația  

Caritas Republica Cehă în Moldova 

Tipul Contractului 

Prestare servicii 

Locație 

Republica Moldova 

Termenul limită de aplicare 

25 August 2024 

Proiectul de referință 

Consolidarea capacităților pentru asigurarea schimbărilor durabile în sistemul de asistență socială al Republicii Moldova 

Durata contractului 

Septembrie – Octombrie 2024 

Limba de lucru 

Româna 

CONTEXT ORGANIZAȚIONAL 

Caritas Republica Cehă în Moldova (CCR MD) este o organizație non-profit care activează în Moldova din anul 2004. De-a lungul anilor CCR MD a implementat multiple proiecte de cooperare pentru dezvoltare, dezvoltarea afacerilor mici, capacitarea societății civile, agricultură și incluziune. 

Mai multe informații despre activitatea Caritas Cehia în Moldova pot fi găsite pe: 

INFORMAȚIE GENERALĂ DESPRE PROIECT 

Caritas Cehia în Moldova implementează proiectul „Consolidarea capacităților pentru asigurarea schimbărilor durabile în sistemul de asistență socială al Republicii Moldova” în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltarea Sănătății Mintale din Praga și finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare. Obiectivul specific al proiectului propus este de a consolida capacitățile actorilor locali în gestionarea procesului de dezinstituționalizare și dezvoltarea serviciilor de calitate pentru persoanele cu dizabilități psihosociale și intelectuale.  

Proiectul va acorda suport autorităților centrale prin evaluare comprehensivă  a 15 servicii sociale „Locuință Protejată” și „Casa Comunitară” aflate în jurisdicția instituțiilor rezidențiale, elaborarea propunerilor de ajustare a cadrului normativ relevant domeniului vizat de proiect, precum și elaborarea planurilor de tranziție a serviciilor sociale vizate.  

În acest scop, Caritas Cehia anunță concurs pentru selectarea unui grup/echipe de experți sau o entitate, cu formare/experiență relevantă.   

SARCINI ȘI ACTIVITĂȚI SPECIFICE 

Sub îndrumarea managerului de proiect și a echipei de implementare, grupul/echipa de experți, entitatea vor/va fi responsabili de: 

  1. Analiza  rapoartelor și studiilor realizate anterior, în procesul de implementare a proiectului; 
  1. Oferirea de consultanță și suport la 15 servicii sociale (Locuință Protejată și Casa Comunitară) gestionate de instituțiile rezidențiale; 
  1. Organizarea unei instruiri de 3 zile, pentru reprezentanții celor 15 servicii sociale; 
  1. Crearea și aprobarea planurilor de tranziție, pentru 29 servicii sociale. Expertul/Grupul de experți în strânsă cooperare cu grupul de lucru va pregăti planurile de tranzit generalizate pentru toate locuințele protejate. Planurile vor include acțiuni concrete, instituțiile responsabile la nivel local și central și bugetul necesar pentru implementarea acțiunilor propuse. 
  1. Participarea la ședințele grupului de lucru; 
  1. Coordonarea activității cu alte inițiative ale autorităților administrației publice centrale în domeniul incluziunii sociale. 

Experții selectați/entitatea vor/va fi în comunicare constantă cu specialiștii din cadrul autorităților administrației publice centrale (MMPS și ANAS), precum și alți experți sau inițiative din domeniu în conformitate cu recomandările Caritas Cehia. 

CERINȚE DE CALIFICARE, EXPERIENȚĂ ȘI COMPETENȚE ALE GRUPULUI/ECHIPEI DE EXPERȚI/ENTITATE 

Sunt încurajați să aplice experții /consultanții naționali, companii de consultanță sau ONG care posedă expertiză tehnică și experiență vastă de lucru în unul sau mai multe dintre următoarele domenii: 

  • asistență socială, sociologie, drept, psihologie, economie, expertiză cu atestare tehnico-profesională a construcțiilor, inclusiv expertiză în politici de protecție a drepturilor persoanelor cu dizabilități; 
  • incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități; 
  • dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilități; 
  • dezvoltarea serviciilor sociale adresate persoanelor cu dizabilități; 
  • evaluarea gradului de corespundere a serviciilor sociale existente cu cadrul normativ în domeniu; 
  • colaborare intersectorială, proceduri și instrumente aplicate în asistarea persoanelor cu dizabilități; 
  • monitorizarea și evaluarea programelor și serviciilor sociale; 
  • finanțe publice, relaționare bugetară între nivele administrative și sectoare (sănătate și social), normative servicii, calculare și estimare a costurilor pentru servicii. 

Profilul solicitat 

  • Studii superioare universitare în domeniul asistență socială (socio-psiho-pedagogie), pedagogie, psihologie, sociologie, economie, drept, expert/specialist atestat tehnico-profesional în construcții/inginerie. Studiile postuniversitare (masterat, doctorat) vor reprezenta un avantaj; 
  • Cel puțin 3 ani de experiență recentă documentată; 
  • Cunoașterea obligatorie a limbilor română și rusă, o bună cunoaștere a limbii engleze va constitui un avantaj; 
  • Abilități de prezentare; 
  • Cunoștințe de operare a tehnologiilor informaționale, inclusiv cunoașterea aplicațiilor Word, Excel și Power Point; 
  • Aptitudini de relaționare interpersonală și de lucru în echipă; 
  • Disponibilitatea de a efectua vizite în raioanele pilot ale proiectului; 

Criteriile de eligibilitate pentru angajare: 

  • Corespunderea cu cerințele tehnice menționate în Termenii de Referință (ToR); 
  • Disponibilitatea de a întreprinde consultanță în termenele specificate; 
  • Lipsa conflictului de interese. 

MODALITATEA DE APLICARE 

Propunerile urmează a fi expediate la următoarea adresă de e-mail: ccrm@caritas.cz, cu indicarea mesajului „Concurs pentru selectarea expert în evaluare Locuință Protejată” în linia Subiect. Atașamentele trebuie denumite după cum urmează: 

Numele_prenume_evaluare Locuinta Protejată_CV (persoanelor fizice sau persoanei juridice) 

Numele_prenume_evaluare Locuință Protejată_Oferta tehnică 

Numele_prenume_evaluare Locuință Protejată_Oferta financiară 

Lista documentelor necesare a fi prezentate de către candidați: 

  • Oferta tehnică care să cuprindă metodologia de cercetare, viziunea asupra evaluării; 
  • Oferta financiară cu toate taxele incluse; 
  • CV-ul actualizat cu indicarea experienței relevante domeniului de expertiză. 

Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 25 August 2024. Doar candidații selectați vor fi contactați. 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin e-mailurile menționate mai sus sau la telefonul 079161176. 

In orice moment înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor, Caritas Cehia în Moldova poate modifica cererea de oferte prin emiterea unui amendament. Orice act adițional emis va face parte din cererea de ofertă și va fi comunicat în scris tuturor celor care au obținut invitația de cotare direct de la Caritas Cehia. 

Caritas Cehia în Moldova își rezervă dreptul de a accepta sau de a respinge orice ofertă, de a anula procesul  de  selectare  și  de  a  respinge  toate  ofertele  în  orice  moment  înainte  de  atribuirea contractului, fără a-și asuma responsabilitatea față de ofertanți.