(Termen extins) Caritas Cehia în Moldova anunță concurs pentru selectarea unui expert/ grup de experți în elaborarea unui program de instruire anti-bullying în mediul educațional
Organizația |
Caritas Cehia în Moldova |
Tipul Contractului |
Prestare servicii |
Locație |
mun. Chișinău |
Termenul limită de aplicare |
12 Iulie 2024 |
Proiectul de referință |
Modele pozitive de comportament, pentru combaterea bullying-ului în școli |
Durata contractului |
Iulie- August 2024 |
Zile de lucru |
29 zile |
Limba de lucru |
Română |
CONTEXT ORGANIZAȚIONAL
Caritas Republica Cehă în Moldova (CCR MD) este o organizație non-profit care activează în Moldova din anul 2004. De-a lungul anilor CCR MD a implementat multiple proiecte de cooperare pentru dezvoltare în domeniul îngrijirilor la domiciliu și cel social, dezvoltarea afacerilor mici, capacitarea societății civile, agricultură și incluziune.
Mai multe informații despre activitatea Caritas Cehia în Moldova pot fi găsite pe:
- site-ul nostru https://moldova.charita.cz/ și
- pe pagina noastră de fb: https://www.facebook.com/CCRinMoldova.
INFORMAȚIE GENERALĂ DESPRE PROIECT
Caritas Cehia în Moldova implementează proiectul „Modele pozitive de comportament, pentru combaterea bullying-ului în școli”, finanțat de Agenția Națională pentru Tineret. Unul dintre obiectivele proiectului presupune informarea și sensibilizarea elevilor din 16 școli, din 8 unități administrativ-teritoriale, în vederea prevenirii și reducerii bullying-ului în mediul educațional, până la finele anului 2024. În acest sens, va fi elaborat un program de instruire privind fenomenul bullying-ului în mediile educaționale, adaptat specificului comportamental al elevilor cu vârsta de peste 14 ani. Principalele componente ale programului vor fi focusate pe activități educative, teoretice de pregătire a elevilor să recunoască și să răspundă eficient la comportamentul de bullying, combinate cu activități sportiv-distractive. Programul va fi elaborat pentru predarea concomitentă de către 2 formatori: un sportiv de performanță și un profesor/trainer profesionist. De asemenea, programul va include un modul separat care se va axa pe grupul de profesori din școală și se va referi la înțelegerea corectă a dinamicii bullying-ului, modele de intervenție anti-bullying și gestionarea situațiilor eventuale. Acest modul va fi transmis profesorilor pentru a fi utilizat ulterior în cadrul orelor de dirigenție și cultură fizică, astfel încât să se asigure continuitatea programului. După elaborarea programului de instruire, se va desfășura un atelier de formare de formatori. Scopul acestui atelier este de a pregăti formatori care să poată transmite eficient cunoștințele și abilitățile necesare pentru prevenirea și combaterea bullying-ului în școli, folosind materialele și metodele dezvoltate în cadrul programului. După finalizarea atelierului, fiecare echipă de formatori va beneficia de zile de mentorat.
În acest scop, Caritas Cehia anunță concurs pentru selectarea unui expert/ grup de experți.
SARCINI ȘI ACTIVITĂȚI SPECIFICE:
Sub îndrumarea managerului de proiect și a echipei de implementare, expertul/ grupul de experți va îndeplini următoarele sarcini:
- Completarea Raportului de analiză a situației actuale a fenomenului de bullying între tineri, cu accent pe mediul școlar din Republica Moldova;
- Elaborarea programului anti-bullying care va integra sesiunile teoretice de pregătire a elevilor să recunoască și să răspundă eficient la comportamentul de bullying cu activitățile fizice și sportive;
- Coordonarea conținutului programului cu CCR MD;
- Desfășurarea unui atelier de formare de formatori în domeniul prevenirii și combaterii bullying-ului în mediul educațional, urmat de ore de mentorat pentru fiecare echipă;
- Asigurarea respectării termenelor și a calității lucrărilor efectuate;
- Raportarea periodică a progresului către managerul de proiect și echipa de implementare.
DURATA PRESTĂRII SERVICIILOR ȘI PRODUSELE CE VOR FI FURNIZATE
Durata contractului pentru prestarea serviciilor menționate în acești termeni de referință este de 29 zile.
Produsele ce vor fi furnizate în perioada de implementare:
Activități |
Livrabile |
Termen |
Efectuarea unei analize detaliate a situației actuale a fenomenului de bullying între tineri, cu accent pe mediul școlar din Republica Moldova. |
Completarea raportului cu analiza efectuată. |
19 iulie (3 zile) |
Dezvoltarea și coordonarea programului de formare anti-bullying. |
Program de formare anti-bullying. |
6 august (17 zile) |
Desfășurarea unui atelier de formare de formatori, urmat de ore de mentorat. |
Atelier de formare de formatori de 3 zile. |
16 august (9 zile) |
CERINȚE DE CALIFICARE
- Studii superioare complete în domeniul psihologiei, pedagogiei, științelor sociale și alte domenii conexe.
- Experiență de lucru relevantă de cel puțin trei (3) ani în psihologie/ psihoterapie, servicii sociale, domeniul educațional.
- Expertiză anterioară sau cunoștințe relevante în subiectele specifice menționate în descrierea sarcinilor. Ofertantul va depune, ca parte a ofertei sale, dovezi documentare ce atestă faptul că serviciile prestate anterior se conformează condițiilor similare de prestare.
- Abilități excelente de comunicare verbală și scrisă în limba română.
- Abilități de formare și facilitare, capacitatea de a lucra eficient cu diverse grupuri de vârstă, experiență în elaborarea de materiale educaționale și programe de training, capacitatea de a evalua și de a oferi feedback constructiv.
Criteriile de eligibilitate pentru angajare:
- Corespunderea cu cerințele tehnice menționate în Termenii de Referință (ToR);
- Disponibilitatea de a întreprinde consultanță în termenele specificate;
- Lipsa conflictului de interese.
MODALITATEA DE APLICARE
Propunerile urmează a fi expediate la următoarea adresă de e-mail: mariana.novac@caritas.cz cu indicarea temei mesajului „Expert elaborare program anti-bullying” în linia Subiect. Atașamentele trebuie denumite după cum urmează:
Numele_prenume_expert program anti-bullying_CV
Numele_prenume_ expert program anti-bullying _Oferta tehnică și financiară
Lista documentelor necesare a fi prezentate de către candidați:
- Oferta tehnică și financiară, va cuprinde costul per zi net în euro şi indicarea sumei totale pentru realizarea întregului set de sarcini conform ToR-ului;
- CV-ul candidatului, cu indicarea experienței relevante deținute în domeniu.
Criteriile de selecție vor fi următoarele:
- Preț oferit (25%)
- Experiență și expertiză demonstrată (75%).
Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 12 iulie 2024. Doar candidații selectați vor fi contactați.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin e-mailul menționat mai sus sau la telefonul 060076100.
In orice moment înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor, Caritas Cehia în Moldova poate modifica cererea de oferte prin emiterea unui amendament. Orice act adițional emis va face parte din cererea de ofertă și va fi comunicat în scris tuturor celor care au obținut invitația de cotare direct de la Caritas Cehia.
Caritas Cehia în Moldova își rezervă dreptul de a accepta sau de a respinge orice ofertă, de a anula procesul de selectare și de a respinge toate ofertele în orice moment înainte de atribuirea contractului, fără a-și asuma responsabilitatea față de ofertanți.