CPR extinde termenul de aplicare pentru cei care vor să scrie despre mediu, climă și buna guvernare



CPR extinde termenul de aplicare pentru cei care vor să scrie despre mediu, climă și buna guvernare

Vara asta îți propunem să scrii, împreună cu noi, despre subiecte de care îți pasă.

O poți face în cadrul unui policy brief de 5-8 pagini, unde vei formula și vei explica soluțiile și recomandările pe care le-ai identificat. 

Ai libertatea să alegi dintr-o diversitate de subiecte legate de probleme de mediu, climă sau altele ce țin de promovarea integrității, prevenirea sau combaterea corupției. 

Iar noi îți promitem, dacă va fi necesar, să te ajutăm să îți dezvolți aptitudinile de scriere și să îți fim alături până la rezultatul final.

Context:

Articolele vor fi publicate în cadrul proiectului „Sustenabilitate și buna guvernare pentru instituțiile publice și mediul de afaceri”, implementat de CPR cu susținerea Suediei.

Așteptările pe care le avem față de experții selectați:

Autorii și autoarele – care pot fi atât tineri cercetători sau tinere cercetătoare, cât și experți sau experte consacrați/e – vor alege un subiect legat de mediu, dezvoltarea sustenabilă sau buna guvernare, vor elabora o scurtă analiză a problemei și vor formula soluții și recomandări în baza propriilor deducții, a legislației, și a bunelor practici și exemple din alte țări.

Cei cinci experți selectați sau cele cinci experte selectate vor beneficia de sprijinul și îndrumarea echipei CPR în diverse etape ale elaborării analizei: definirea problemei, colectarea datelor, structurarea documentului, formularea recomandărilor și revizuirea finală a textului.

După finalizarea și publicarea policy brief-ului, experții/expertele vor participa la promovarea rezultatelor cercetării lor, asistând la elaborarea mesajelor pentru comunicarea online, inclusiv comunicate de presă, postări pe rețelele sociale sau texte pentru infografice.

Autorii selectați vor fi anunțați până la mijlocul lunii iunie, iar sesiunea de instruire în scriere va avea loc în a doua jumătate a aceleiași luni. Versiunile finale ale cercetărilor vor fi publicate pe pagina web și pe pagina de Facebook a CPR-ului începând cu luna august.

Organizarea întregului proces de redactare a analizei se va desfășura online, cu excepția unei sesiuni de instruire și a două întâlniri de coordonare.

Remunerarea:

Efortul autorilor/autoarelor va fi retribuit, în baza unui contract de prestări servicii (1200 EUR total pentru fiecare material realizat).

Procedura de aplicare: 

Pentru a fi eligibili, candidații și candidatele trebuie să demonstreze că posedă abilitățile și cunoștințele necesare pentru efectuarea cercetărilor în domeniul vizat.

Experții/ele interesați/e vor expedia: 

- o prezentare a cercetării propuse, indicând subiectul și o scurtă argumentare (300 de cuvinte);

- un CV actualizat ( 2 pagini maximum)

- exemple de articole sau analize scrise anterior

CV-ul și prezentarea subiectului de cercetare pot fi trimise la adresa CPR-ului (cprmoldova@gmail.com) până pe 11 iunie, ora 22:00. În titlul e-mail-ului te rugăm să indici: “Concurs propuneri subiecte de cercetare”. Pentru informații suplimentare, ne poți contacta la aceeași adresă de e-mail.