Termen extins.Cerere de oferte: selectare responsabil tehnic în cadrul unui proiect pentru creșterea eficienței energetice a unui bloc din BălțiTermen extins.Cerere de oferte: selectare responsabil tehnic în cadrul unui proiect pentru creșterea eficienței energetice a unui bloc din Bălți

Invitație de depunere a ofertelor pentru selectarea responsabilului tehnic în cadrul proiectului “Sprijinul Republicii Moldova în soluționarea crizei energetice și a crizei sărăciei energetice - acordarea de finanțare pentru creșterea eficienței energetice a clădirii la adresa: str. Ștefan cel Mare 3A, Bălți, Republica Moldova”.

I.   Descriere generală

Expert-Grup este un centru analitic independent care implementează proiectul „Primele Rândunele” - parte a proiectului de asistență tehnică pentru îmbunătățirea eficienței și securității energetice în Republica Moldova, implementat in parteneriat cu Ministerul Energiei al Republicii Moldova cu sprijinul Guvernului Slovaciei (oferit prin intermediul Agenției Slovace pentru Cooperare Internațională în Dezvoltare - SlovakAID), Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova si Secretariatului Comunității Energetice.

„Primele Rândunele” - este un proiect pilot de eficientizare și modernizare energetică a blocurilor din sectorul rezidențial în cadrul cărora au fost înființate asociații de locatari. „Primele Rândunele” a fost lansat cu scopul de a testa pas cu pas procesul de eficientizare și modernizare energetică a blocurilor și de a îmbunătăți procedurile de lucru care vor sta la baza activității Fondului pentru eficiență energetică în sectorul rezidențial din Republica Moldova” (FEERM), implementat de către Centrul Național pentru Energie Durabilă și aprobat de Guvern la data de 10 aprilie, 2024:  https://gov.md/ro/content/guvernul-aprobat-programul-de-finantare-f

În cadrul proiectului, grație finanțării oferite de Guvernul Slovaciei în cadrul inițiativei „Sprijinirea Republicii Moldova în soluționarea crizei energetice și a crizei sărăciei energetice - furnizarea de finanțare pentru creșterea eficienței energetice a clădirii de pe adresa: strada Ștefan cel Mare 3A, Bălți, Republica Moldova” , a fost selectat blocul locativ respectiv din orașul Bălți a cărui eficiență energetică va fi îmbunătățită prin termoizolarea pereților, acoperișului, subsolului și efectuării lucrărilor conexe, conform auditului energetic și a documentației de proiect. Blocul de locuit se află într-o stare satisfăcătoare, dar sunt necesare o serie de lucrări pentru a crește eficiența energetică a acestuia, din cauza rezistenței termice scăzute a anvelopei de protecție a clădirii.

Asociația de locatari care gestionează blocul de la Bălți a beneficiat de audit energetic oferit în cadrul proiectului „Primele Rândunele”. Conform auditului energetic acest bloc locativ este ineficient din punct de vedere energetic. Economisirea resurselor energetice după implementarea setului propus de măsuri de eficientizare energetică va fi în proporție de peste 35%. 

După implementarea tuturor măsurilor sunt așteptate următoarele rezultate: 

  • Asigurarea parametrilor necesari de microclimă în încăperi; 
  • Reducerea impactului negativ al nivelurilor ridicate de umiditate asupra construcțiilor de protecție și izolare; 
  • Realizarea economiilor maxime și reducerea costurilor pentru resursele energetice. Economisirea resurselor energetice după implementarea setului propus de măsuri de eficientizare energetică va fi în proporție de peste 35%. 

❗Toate detaliile privind cererea de ofertă sunt disponibile pe link:  https://www.expert-grup.org/ro/procurari-si-angajari/item/2691

Termenul limită pentru depunerea ofertelor: 02 iunie 2024 ora 23:59, a fost extins până la data de 07 iunie 2024, ora 19.00.