Formator in domeniul Drepturilor Copilului



Formator in domeniul Drepturilor Copilului

Candidații interesați sunt invitați să aplice prin trimiterea CV-ului cu e-mail la adresa secretariat@caritas.md menționând în subiect titlul postului Formator in domeniul Drepturilor Copilului. Data de închidere: 05.06.2023

Despre Caritas Moldova:

Fundația de Binefacere Caritas Moldova face parte din Caritas Internationalis (o confederație de 165 de organizații catolice de ajutorare, dezvoltare și servicii sociale care lucrează pentru a construi o lume mai bună, în special pentru cei săraci și asupriți, în peste 200 de țări și teritorii) și își propune să desfășoare acțiunea caritabilă și socială a Bisericii - îndreptându-se spre cei săraci, vulnerabili și excluși, indiferent de rasă sau religie, pentru a construi o lume bazată pe dreptate, fraternitate si dragoste.

Pentru Caritas Moldova, prima prioritate este să ne asigurăm că suntem un mediu sigur pentru toată lumea. Astfel, Caritas Moldova se angajează să creeze și să mențină un mediu care să-și promoveze valorile de bază și să prevină abuzul și exploatarea tuturor oamenilor. Se așteaptă ca personalul Caritas Moldova să susțină demnitatea tuturor persoanelor cu care intră în contact, asigurându-se că conduita lor personală și profesională este la cele mai înalte standarde în orice moment. Oamenii pe care îi servim sunt în centrul acțiunilor noastre.

Conducerea, administrația, personalul și voluntarii Caritas lucrează împreună pentru a promova acest angajament comun.

Sumar:

Ca răspuns de urgență la necesitățile refugiaților din Ucraina, Caritas Moldova în cadrul proiectului ”EDUCAȚIE ȘI SPRIJIN PSIHOSOCIAL REFUGIAȚILOR DIN UCRAINA ÎN MOLDOVA”  caută un formator/o formatoare în Republica Moldova, pentru a oferi o serie de instruiri în domeniul Drepturilor Copilului, pentru copii refugiați din Ucraina în Moldova, cat și copiii moldoveni în comunitățile gazdă.

Astfel, în perioada iunie-iulie a anului curent, copiii din localitățile Ungheni și Orhei, vor fi instruiți în domeniul Drepturilor Copilului prin joc. În rezultat, copiii vor învăța toate prevederile Convenției Internaționale pentru Drepturile Copilului.

Ca suport și pentru îngrijitorii copiilor, formatorul/formatoarea va organiza instruiri ce tine de consolidare a capacităților pe tema comunicării părinte – copil sau a subiectelor similare.

Servicii solicitate

Căutăm formatori calificați care:

  • Să proiecteze cursuri de instruire cu tematica Drepturilor Copilului; 
  • Eventual să identifice o persoană de referință care să contribuie la anumite aspecte ale instruirii, dacă este cazul; 
  • Să aplice și să ofere cursuri de instruire offline în cadrul prezentului program; 
  • Să elaboreze și să prezinte rapoarte de feedback și de evaluare referitor la programul de instruire către conducerea Caritas Moldova. 

Profilul formatorilor

Din dosarul de candidatură trebuie să reiasă că formatorul/formatoarea are:  

  • O expertiză profundă în ceea ce privește conținutul de predare al subiectului solicitat; 
  • Cunoștințe avansate în materie de metodologii de formare, cu o abordare centrată în mod semnificativ pe dialog;  
  • Experiență în domeniul competențelor de formare 

Produse livrabile

  • Cursuri de instruire cu exerciții aplicate
  • Raport de instruire 

Roluri și responsabilități

  • Formatorul elaborează și livrează conținutul instruirii de formare solicitate, incluzand chestionarele pre si post evaluare, urmate de un raport de formare detaliat. 

 

 

Limbi necesare - Este necesară cunoașterea limbii române și a limbii ruse în scris și oral. Cunoașterea limbii ucrainene este un avantaj.

Călătorii - Trebuie să fie dispus și capabil să călătorească în locațiile proiectului, până la 90%.

 

Principalele relații de lucru:

Interne: coordonatorul de proiect, personalul local (educatorii si psihologii) al proiectului

 

 

Vă rugăm să trimiteți următoarele: 

  • O scrisoare de intenție scurtă și precisă (nu mai mult de 2 paragrafe), subliniind experiența relevantă în unitatea (unitățile) de formare pentru care vă oferiți serviciile, 
  • CV-ul dumneavoastră, precum și 
  • Fișa dvs. de tarife cu onorariul per zi de pregătire, desfășurare a instruirii și pentru activitățile de mentorat. 

Pentru orice întrebare de clarificare cu privire la volumul ofertei dvs. și/sau la serviciile solicitate, vă rugăm să ne contactați la adresa secretariat@caritas.md.