Consultant Local pentru Armonizarea Datelor Spațiale pentru Drumuri



Unitatea de implementare a Proiectului de Înregistrare și Evaluare Funciară (PÎEF) este în căutarea unui consultant local care să ofere suport Agenției Relații Funciare și Cadastru la armonizarea datelor spațiale pentru drumuri (servicii de consultanță, full-time) pentru o perioadă de un an, cu posibilitate de extindere.

Poziția este deschisă în contextul eforturilor Republicii Moldova de implementare a infrastructurii naționale de date spațiale (NSDI).Agenția pentru Relații Funciare și Cadastru (ALRC) este autoritatea coordonatoare pentru NSDI și este responsabilă de implementarea politicii în acest domeniu.

Responsabilitățile de bază ale consultantului pot fi consultate în Termenii de Referință.

Cerințe obligatorii de calificare:

Educaţie:

Gradul I de licență în una dintre următoarele specialități: Geodezie, Topografie și Cartografie; Sisteme Informaţionale Geografice; Cadastru și Dezvoltare Imobiliară; Geodezie; Cadastru; sau alte domenii relevante. (sau experiență relevantă echivalentă)

Experiență de muncă:

• 2 ani de experiență post-calificare (PQE)

• Experiență în utilizarea și aplicarea sistemelor și datelor geospațialeși sau

• Experiență de lucru la proiecte de informații geospațiale sau în domenii conexe în colectarea, gestionarea și utilizarea informațiilor geospațiale

Următoarele cerințe vor fi considerate un avantaj:

• Experiență recentă într-o funcție legată de achiziția, procesarea sau publicarea datelor spațiale

• Experiență de lucru cu standarde internaționale de date, cum ar fi EU INSPIRE.

Persoanele interesate vor transmite până la data de 4 noiembrie 2022, 17:00, CV-ul împreună cu informații care să indice experiența de lucru în misiuni similare, calificări generale și alte informații relevante.

Despre proiect: Guvernul Republicii Moldova a semnat acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare pentru implementarea Proiectului de Înregistrare și Evaluare Funciară (PÎEF), având ca scop îmbunătățirea calității sistemului de administrare funciară și evaluarea bunurilor imobile, sporirea transparenței sistemului de impozitare a proprietății.

Articol adaugat de: Olga Chimirciuc