ADRA Moldova caută Psiholog în Basarabeasca și Cahul

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) este brațul umanitar global al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – parte a comunității adventiste de 20 de milioane, cu sute de mii de biserici la nivel global și cea mai mare rețea integrată de asistență medicală și educație din lume. ADRA oferă ajutor și asistență pentru dezvoltare persoanelor din peste 118 țări – indiferent de etnie, afiliere politică, sex sau asociație religioasă. Prin parteneriatul cu comunitățile, organizațiile și guvernele locale, ADRA este capabilă să livreze programe relevante din punct de vedere cultural și să construiască capacitatea locală pentru o schimbare durabilă.

Înființată în 1999, ADRA Moldova este o agenție umanitară și de dezvoltare, cu biroul central situat în Chișinău. Agenția este un membru activ în toate clusterele din Moldova și face parte și din echipa de urgență înființată de ministerele locale prin birourile de sprijin din țară. ADRA Moldova are în prezent 26 de angajați, în timp ce își crește capacitatea de personal ca răspuns la criza din Ucraina.


Contract: Local
Durata: octombrie 2022 - 30 aprilie 2023, cu posibilitate de prelungire
Locație: Basarabeasca si Cahul

În perioada 2022-2023, ADRA Moldova implementează Proiectul „Life-saving humanitarian aid for the conflict-affected population and refugees in Ukraine and neighboring countries, with a focus on the elderly, women and children”, cu suportul financiar al German Federal Foreign Office.

Unul dintre obiectivele proiectului este crearea a 2 Centre de Protecție pentru Refugiați unde vor fi oferite mai multe tipuri de servicii, inclusiv consiliere psihologică.

Responsabilități:

 • Realizarea serviciilor de consiliere și de terapie pentru beneficiarii Centrelor de Protecție, oferindu-le suportul informaţional, instrumental şi emoţional de care au nevoie;
 • Desfășurarea activităţii de terapie individuală și de grup;
 • Efectuarea evaluării psihologice a beneficiarilor pe baza instrumentelor specifice profesiei;
 • Identificarea, evaluarea comportamentelor problematice şi elaborarea planului de suport comportamental
 • Elaborarea raportelor lunare privind serviciile oferite

Calificări necesare:

 • Studii universitare în domeniul psihologiei, studiile post-universitare specializate în prevenirea și combaterea traumei vor constitui un avantaj;
 • Experienţă de minimum 5 ani în domeniul consilierii psihologice
 • Abilități excelente empatice, de comunicare și observare, responsabilitate, corectitudine, punctualitate și flexibilitate;
 • Cunoaşterea limbii române și ruse, cunoașterea limbii ucrainene va constitui un avantaj.
 • Aptitudini de planificare și organizare a activității.

 Procesul de aplicare:

Candidații interesați sunt rugați să depună cererile până pe 21 Octombrie 2022, la: hrmanager@adra.md 

Aplicațiile trebuie să includă următoarele documente:

 1. Curriculum Vitae (CV), în limba română sau engleză;
 2. O scrisoare de intenție, motivând interesul pentru această poziție, în limba română sau engleză.

Aplicațiile vor fi analizate în mod continuu, iar ADRA își rezervă dreptul de a opri procesul de aplicare odată ce a fost identificat un candidat potrivit. Doar candidații selectați vor fi contactați. 

La ADRA Moldova, ne angajăm să protejăm comunitățile, personalul și alte persoane cu care lucrăm. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că sunt recrutați doar cei care pot promova un mediu de lucru fără abuz sau prejudiciu pentru oricine lucrează sau intră în contact cu ADRA Moldova. Acest post va fi supus unor serii de verificări.