Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” angajează profesori



Institutul de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM" angajează (inclusiv cetățeni ucraineni care locuiesc în Chișinău și în împrejurimile orașului) în cadrul programului extracuricular inovativ „Spațiul de învățare prietenos tinerilor” pentru o perioadă de 11 luni, octombrie 2022 - august 2023.

Titlul postului: Profesor

Implicarea: part-time

Locul de muncă: Chișinău cu deplasări periodice prin Moldova

Candidații interesați sunt rugați să expedieze CV-ul la adresa de e-mail info@millenium.md cu titlul: „Profesor”.

Despre Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”

Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” (MilleniuM) este un ONG (înființat în 2000) care implementează programe și proiecte în domenii precum dezvoltarea personală, organizațională și comunitară. Misiunea MilleniuM este de a promova educația non-formală de calitate prin încurajarea inițiativei civice și a activității de tineret la nivel local. MilleniuM este văzută în prezent ca organizație de referință la nivel național în ceea ce privește calitatea în educația non-formală și lucrul de tineret în Republica Moldova. În activitatea sa MilleniuM acordă o atenție deosebită activităților cu tinerii, deoarece aceștia reprezintă un potențial nevalorificat cu ajutorul cărora se pot rezolva problemele din societate.

Rezumatul jobului:

Pe măsură ce invazia rusă asupra Ucrainei continuă, mulți refugiați din Ucraina rămân în Moldova. Copiii și tinerii strămutați din Ucraina în Moldova s-au confruntat cu o întrerupere a procesului educațional al lor. În timp ce unii s-au înscris în școlile din Republica Moldova și se confruntă cu provocările de a naviga într-un sistem educațional diferit de al lor, majoritatea, în special tinerii, vor urma cursurile online oferite de autoritățile ucrainene.

În calitate de profesor la MilleniuM și în strânsă coordonare cu Catholic Relief Services (CRS), veți oferi activități educaționale pentru tinerii ucraineni strămutați în Moldova pentru a contribui la învățarea lor online, pe baza curriculumului ucrainean. Aceasta va include lecții scurte pentru a le dezvolta abilitățile în domeniile vizate sau pentru a le susține abilitățile de studiu, precum și activități de meditații și de învățare socială și emoțională (SEL). Veți asigura activități educaționale de calitate, care vor sprijini tinerii ucraineni în educația lor, în ciuda dificultăților pe care le întâmpină în procesul educațional și vor elimina orice lacune în cunoștințele și educația lor. De asemenea, puteți oferi sprijin în cadrul altor activități extracurriculare.

MilleniuM angajează pentru această poziție pentru 11 luni, dar va lua în considerare și candidații disponibili pentru perioade mai scurte de timp.

Roluri și responsabilități principale:

- Oferirea și asigurarea unui spațiu educațional și de învățare sigur și incluziv, în care tinerii se simt acceptați și dornici să învețe;

- Planificarea, implementarea și conducerea programului de meditații educaționale și a altor activități educaționale, după caz, în cadrul în cadrul Spațiului de învățare prietenos tinerilor și la activitățile echipei mobile (cu deplasări periodice prin Moldova);

- Împreună cu CRS și MilleniuM, dezvoltarea unor module educaționale specifice pentru tinerii ucraineni;

- Comunicați cu copiii pentru a putea asigura evoluția copiilor;

- Coordonarea activităților în funcție de curriculum-ul ucrainean și de nevoile tinerilor;

- Monitorizarea progresului copiilor în funcție de particularitățile disciplinei;

- Comunicarea cu profesorii și părinții și monitorizarea progresului fiecărui tânăr.  

Calificări de bază

****Notă: dacă nu îndepliniți toate cerințele, vă rugăm să aplicați oricum – este posibil să fiți exact exact persoana pe care o !

- Diplomă de licență în pedagogie sau experiență anterioară de lucru în școală;

- Cunoașterea sistemului școlar ucrainean și a curriculumului educațional;

- Experiența de lucru în cadrul sistemului școlar ucrainean constituie un avantaj;

- Experiență în utilizarea MS Windows și Office (Excel, Word, Power Point), învățare online;

- Vor fi angajate mai mulți profesori, astfel încât fiecare profesor ar trebui să aibă capacitatea de a oferi sprijin în ceea ce privește disciplinele umanistice, matematică sau discipline științifice. Unul dintre profesori ar trebui să aibă capacitatea de a oferi ore de învățare a limbii române copiilor/tinerilor ucraineni.

Limbi străine necesare: Buna cunoaștere (vorbire și scriere) a limbiш ruse și ucrainene. Cunoașterea limbii române și engleză va constitui un avantaj.

Cunoștințe, aptitudini și abilități

- Capacitatea de a comunica conținutul educațional în funcție de vârsta și nivelul de dezvoltare a copiilor/tinerilor;

- Cunoașterea curriculumului ucrainean, în special pentru vârstele 12 - 18 ani;

- Abilitatea de a oferi lecții structurate și meditații 1:1;

- Flexibilitatea de a se adapta rapid la orice situație, fiind gata de a găsi strategii alternative de explicare a subiectului;

- Creativitate în elaborarea/planificarea și desfășurarea activităților educaționale;

- Gândire pozitivă, atitudine pozitivă în relația cu toți partenerii educaționali;

- Capacitatea de a controla procesul educațional, toate persoanele implicate în procesul educațional și autocontrol;

- Comunicare eficientă cu toți partenerii implicați, în special comunicarea cu copiii traumatizați și cu cei care îi supraveghează;

- Observație, ascultare activă cu capacitatea de a face analize și aprecieri întemeiate.

Pentru detalii adiționale ne puteți contacta la adresa de email info@millenium.md sau la nr. de telefon 060963838, Alexandra (coordonatoare de proiect).