„IT Career Expo 2022” la Tekwill – oferte de angajare, ateliere și stagii de practică în IT



În anul 2022, pe piața muncii a crescut semnificativ cererea pentru competențele IT. Conform raportului Forumului Economic Mondial, 50% dintre angajați se vor recalifica sau vor obține noi abilități în următorii trei ani, pe măsură ce tehnologia devine tot mai utilizată. În domeniul IT din Moldova, cotat drept domeniul cu cele mai mari salarii,  specialiștii sunt la mare căutare. Fie că vorbim despre profesioniști cu multă experiență, fie despre cei aflați la început de cale, studenți sau toți cei care își doresc o recalificare – acum ei pot obține un stagiu de practică sau un job în companiile IT din Moldova. Pe 24 septembrie, 20 de companii locale își vor prezenta  ofertele de angajare, dar și cele educaționale la „IT Career Expo 2022”. Este cel mai mare eveniment de orientare profesională din acest an, organizat de Tekwill, ca parte a angajamentului de a contribui la crearea de noi oportunități pentru dezvoltarea forței de muncă în IT. Până acum, peste 400 de mii de persoane din Moldova au devenit beneficiarii programelor educaționale ale Tekwill.

Ai zeci de motive să participi la „IT Career Expo 2022”. Vino să le descoperi!

  • Ateliere practice. Am pregătit 15 ateliere cu teme de actualitate tech, toate predate de specialiști IT, la care vei învăța noi tehnologii, metodologii și vei descoperi profesiile IT. Participând la aceste ateliere, vei dezvolta anumite competențe și chiar le vei putea specifica în CV-ul tău.
  • Sesiuni de orientare în carieră. Le vom oferi participanților sfaturi utile pentru a putea analiza descrierile funcțiilor vacante pe site-urile de joburi, cum să-și plieze abilitățile la cerințele joburilor, care sunt pașii ce trebuie urmați atunci când își depun CV-urile pentru un nou loc de muncă și multe altele.
  • Oportunități de muncă și practică. La eveniment vei interacționa cu programatori, ingineri și specialiști în resurse umane ce activează în peste 20 de companii IT. De asemenea, vei afla ce oferte de muncă și de stagiu au pregătit pentru tine. Te încurajăm să adresezi întrebări despre cum poți avansa în carieră și care sunt cerințele actuale de angajare.
  • Acces liber la toate activitățile. Participarea la eveniment este gratuită pentru toți cei interesați de explorarea domeniului IT, iar toate activitățile se vor desfășura într-un singur loc – la Tekwill.

Pentru înregistrare la eveniment: https://itcareerexpo2022.com/

Evenimentul este organizat de Tekwill Academy, cu susținerea financiară a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, prin intermediul programului „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova” și a partenerilor externi USAID Moldova, Suedia și companiilor participante.

Parteneri platinum: Orange Systems și Allied Testing

Despre Tekwill

În 2017, ATIC și partenerii săi au creat la Chișinău Centrul de Excelență al sectorului ICT din Moldova, „Tekwill”, pentru a crește competitivitatea industriei IT și a altor sectoare strategice ale economiei naționale. Recunoscut drept o platformă importantă dedicată progresului IT, Tekwill contribuie la  dezvoltarea economică a țării, prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale societății, dar și prin sporirea potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ, în conformitate cu cererea de pe piața IT. În ultimii trei ani, centrul și-a extins activitatea și la nivel național.