Termen extins - ”Parteneriate pentru fiecare copil” angajează consultant în consiliere și supervizare



ANUNŢ

angajare a unui Consultant

AO “Parteneriate pentru fiecare copil” angajează un Consultant (persoana fizică sau juridică) care să presteze servicii de consiliere și supervizare pentru profesioniștii din serviciile ”Blue Dot” din cadrul proiectului „Protecția copiilor, femeilor și familiilor în situație de urgență” finanțat de UNICEF Moldova în contextul crizei refugiaților ca urmare a războiului din Ucraina.

TERMENI DE REFERINȚĂ

  1. CONTEXT

În cadrul Proiectului „Protecția copiilor, femeilor și familiilor în situație de urgență”, au fost create centre de sprijin pentru copii și familii, numite Blue Dot („Punct Albastru”), care sunt amplasate la Punctele de trecere a Frontierei de stat de la Palanca (Ștefan Vodă), Leușeni (Hîncești) și Sculeni (Ungheni). Acestea oferă servicii conform nevoilor urgente ale familiilor cu copii, cum sunt: spații prietenoase copiilor, acordarea primului ajutor psihologic, informare, suport în ceea ce privește igiena, sănătatea și nutriția, consiliere juridică de bază, servicii de referire pentru cazuri de violență sau probleme de sănătate, spații prietenoase tinerilor, sprijin la reunificarea familiilor, managementul de caz pentru minorii neînsoțiți.

Pentru funcționarea eficientă a Blue Dot, au fost create echipe alcătuite din specialiști din diferite domenii: psihologi, specialiști în protecția drepturilor copilului, asistenți sociali, cadre didactice, animatori. Echipele Blue Dot activează în schimburi și lucrează cu familii cu copii refugiate din Ucraina, care sunt sub influența traumei cauzate de război, de pierderea celor dragi și de nevoia de a fugi din țară. În acest context, angajații Blue Dot sunt supuși unui stres permanent, care poate duce la reducerea capacității de muncă, ardere profesională și alte dificultăți de natură psiho-emoțională.

În acest context, PPFC este în căutarea unui prestator de servicii de supervizare de calitate înaltă pentru echipa Blue Dot în scopul asigurării bunăstării psiho-emoționale a membrilor echipei.

  1. DESCRIEREA SARCINII

Prestatorul/prestatorii serviciilor de supervizare/consiliere va desfășura ședințe de supervizare cu tot personalul Blue Dot de la Palanca, Leușeni și Sculeni. Obiectivele ședințelor de supervizare vor fi de a preveni arderea profesională, a asigura stabilitatea emoțională, a menține un climat psihologic pozitiv în cadrul echipei, a identifica necesitățile de suport și instruire ale angajaților. Ședințele de supervizare vor fi făcute atât în grup cât și individual cu deplasarea prestatorului serviciilor de supervizare în raioanele Ștefan Vodă, Hîncești și Ungheni.

Ședințele de supervizare vor fi realizate în baza unui plan întocmit de Prestatorul serviciilor de supervizare și coordonat cu PPFC. De asemenea, Prestatorul serviciilor de supervizare va întocmi rapoarte de activitate ce vor include constatări și recomandări.

  • PROCES

Prestatorul serviciilor de supervizare va desfășura în fiecare lună cel puțin șapte ședințe de supervizare în grup după cum urmează:

  1. O ședință de supervizare în grup cu echipa Blue Dot Sculeni la sediul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni. Ședința va dura 2 ore academice, între 9.30 – 11.00. Vor participa 5 persoane.
  2. O ședință de supervizare în grup cu echipa Blue Dot Leușeni la sediul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Hîncești. Ședința va dura 2 ore academice, între 9.30 – 11.00. Vor participa 6 persoane.
  3. O ședință de supervizare în grup cu echipa Blue Dot Palanca (șefi de tură) la sediul PPFC (Chișinău). Ședința va dura 2 ore academice. Echipa șefilor de tură este alcătuită din 8 persoane (vor participa 7 deoarece 1 este în tură).
  4. O ședință de supervizare în grup cu echipa Blue Dot Palanca (specialiști în protecția drepturilor copilului) la sediul Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Familiei Ștefan Vodă. Ședința va dura 2 ore academice. Echipa de specialiști este alcătuită din 10 persoane (vor participa 9 deoarece 1 este în tură).
  5. O ședință de supervizare în grup cu echipa Blue Dot Palanca (studenți) – locul urmează a fi stabilit. Ședința va dura 2 ore academice. Echipa de studenți este alcătuită din 5 persoane (vor participa 4 deoarece 1 este în tură).
  6. O ședință de supervizare în grup cu echipa Blue Dot Palanca (lucrători cu tineretul) la sediul școlii profesionale din Ștefan Vodă. Ședința va dura 2 ore academice. Echipa de lucrători cu tineretul este alcătuită din 6 persoane (vor participa 5 deoarece 1 este în tură).
  7. O ședință de supervizare în grup cu echipa Blue Dot Palanca (educatorii) la Blue Dot Palanca. Ședința va dura 2 ore academice. Echipa de educatori este alcătuită din 5 persoane (vor participa 4 deoarece 1 este în tură).

De asemenea, prestatorul serviciilor de supervizare va desfășura ședințe de supervizare individuale la solicitare.

  1. ORAR

Septembrie – decembrie 2022 cu anticiparea continuării.

  1. LIVRABILE
  2. Planul ședințelor de supervizare conform modelului elaborat de PPFC.
  3. Raport lunar de activitate conform modelului elaborat de PPFC.
  4. Raport final de activitate conform modelului elaborat de PPFC.
  5. Cel puțin 7 ședințe de supervizare în grup realizate lunar.

Persoanele interesate sunt invitate să își expedieze oferta care să includă propunerea, CV-ul consultantului care va fi implicat și oferta financiară, până la data de 19.09.2022, la adresa de e-mail: vhangan@p4ec.md

Articol adaugat de: VioP