Primăria Mea este în căutarea unui/ei ofițer/e de monitorizareÎn perioada 1 septembrie 2022 - 29 februarie 2024, Primăria Mea, cu suportul National Endowment for Democracy, implementează un proiect de monitorizare a autorităților publice locale din municipiul Chișinău și cercetare a problemelor urbane. Acest proiect își propune să faciliteze comunicarea dintre aleșii locali, funcționarii publici și cetățenii din Chișinău pentru abordarea în comun a problemelor prioritare ale municipiului. 

În cadrul proiectului, Primăria Mea va: 

- monitoriza activitatea Primăriei și a Consiliului Municipal și va informa locuitorii prin sinteze, articole informative și rapoarte alternative de activitate; 

- realiza cercetări aprofundate asupra problemelor prioritare ale Chișinăului și le va prezenta în diverse formate: cercetare, vizualizare de date, materiale video și vizuale;

- consulta opinia publică pe marginea problemelor cercetate, prin discuții cu aleșii locali, funcționari publici, experți, activiști și locuitorii municipiului. 

Căutăm o colegă sau un coleg care își dorește un municipiu mai bun, este pasionat/ă de scris, bine organizat/ă și își dorește să dedice 20-40 de ore pe lună monitorizării autorităților publice locale. 

Responsabilități în cadrul proiectului

  • Monitorizarea în regim LIVE a ședințelor serviciilor Primăriei municipiului Chișinău și ședințele Consiliului municipal Chișinău. 
  • Realizarea sintezelor ședințelor care va cuprinde cele mai importante subiecte și decizii ale autorităților publice locale.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați Termenii de Referință.

Așteptări de la candidați

  • Studii în domeniul științelor politice, comunicare și alte domenii conexe reprezintă un avantaj.
  • Program flexibil și capacitatea de a se ajusta calendarului autorităților publice locale.
  • Spirit de inițiativă și capacitatea de a lucra individual.
  • Cunoașterea limbii ruse la nivel de înțelegere. 
  • Disponibilitatea de implicare în alte proiecte și inițiative ale organizației va constitui un avantaj.

Deși experiența anterioară va fi luată în considerare la examinarea candidaturilor, suntem deschiși să colaborăm cu tineri profesioniști și absolvenți interesați de domeniul organizării comunitare și disponibili de a colabora cu Primăria Mea pe o perioadă îndelungată.

Dincolo de responsabilitățile pentru funcția de ofițer/ă de monitorizare, la Primăria Mea există o varietate de alte activități. Persoanele sunt încurajate să se implice în alte proiecte sau inițiative – scriere de articole sau cercetări, desfășurarea instruirilor sau alte activități legate de mun. Chișinău. Acestea vor fi realizate cu ajutorul și mentoratul celorlalți membri ai echipei.

Modalitatea de aplicare

Pentru a aplica pentru poziția de ofițer/ă de monitorizare în cadrul proiectului, vă rugăm să completați formularul de aplicare până pe 1 septembrie 2022, ora 12.00. Aplicările vor fi examinate în ordinea în care vor fi recepționate. Concursul este deschis până la identificarea persoanei potrivite.

Aplicarea trebuie să conțină:

- Răspuns la întrebările adresate în formular;

- Curriculum Vitae;

- Așteptările salariale.

CV-ul și oferta financiară vor fi încărcate în formularul atașat.

! La interviu vor fi invitați candidații și candidatele care au trecut selecția inițială.

Pentru mai multe detalii despre proiect și responsabilități, ne puteți contacta pentru precizări și alte detalii pe primariamea@gmail.com sau la numărul de telefon +373 69 61 85 74 – Cristina Voroneanu, coordonatoare de proiect.

***

Primaria MEA este o organizație grassroots axată pe monitorizarea administrației publice locale din municipiul Chișinău, cercetarea problemelor urbane și implicarea cetățenilor în organizarea comunității. Suntem o organizație non-profit și non-politică care promovează participarea democratică a cetățenilor și politicienilor la procesul local de luare a deciziilor. Proiectul a fost lansat în martie 2016, iar în iulie 2017 ne-am înregistrat ca organizație non-guvernamentală. Din 2018 ne-am extins activitatea în suburbiile Codru și Durlești, unde urmărim activitatea autorităților locale și susținem locuitorii în rezolvarea problemelor comunitare.

Articol adaugat de: Primăria Mea
Alte articole de la acest autor: