Expert pe consolidarea resurselor umane din sistemul de protecție a copilului



Poziția – expert pe consolidarea resurselor umane din sistemul de protecție a copilului.

Durata de activitate a expertului – 11 luni.

 

Locația – Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului mun. Chișinău

 

Context: Conform prognozelor făcute de mai multe organizații naționale și internaționale, impactul multiplelor crize: pandemică, energetică, a refugiaților din Ucraina, va avea efecte semnificative pentru un număr impunător de familii cu copii din Republica Moldova, care vor fi afectați de sărăcie, riscuri sporite, în creșterea și educarea copiilor. Aceste noi provocări și riscuri pot fi atenuate doar printr-un sistem de protecție a copilului consolidat, eficient și rezilient.

Sistemul de protecție a copilului trebuie dezvoltat în jurul interesului superior al copilului și să aibă capacitate și resurse adecvate pentru a oferi asistență, reieșind din necesitățile copilului.

În acest scop, Primăria municipiului Chișinău în baza Memorandumului de Înțelegere cu UNICEF privind ,,Acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor si adolescenților în municipiul Chișinău” va implementa proiectul de asistență tehnică „Consolidarea sistemului de protecție a copilului, inclusiv a serviciilor sociale adresate copiilor”.

 

Responsabilități generale:

 

Acordarea suportului Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului în implementarea proiectului de asistență tehnică  „Consolidarea sistemului de protecție a copilului, inclusiv a serviciilor sociale adresate copiilor” în conformitate cu obiectivele și rezultatele planificate, coordonat cu Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului.

 

Responsabilități specifice:

 

Pentru implementarea eficientă a activităților prevăzute în Planul de asistență tehnică „Consolidarea sistemului de protecție a copilului, inclusiv a serviciilor sociale adresate copiilor”,  expertul pe consolidarea resurselor umane va avea următoarele atribuții:

  • Planificarea activităților în conformitate cu acțiunile și termenele Planului de asistență tehnică, coordonat cu Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului;
  • Asigurarea atingerii obiectivelor, indicatorilor, rezultatelor proiectului, conform termenelor și bugetului planificat cu privire la consolidarea resurselor umane din sistemul de protecție a copilului;
  • Elaborarea cadrului normativ și metodologic pentru consolidarea resurselor umane din sistemul de protecție a copilului;
  • Evaluarea necesităților de instruire inițială și continuă a personalului din sistemul de protecție a copilului;
  • Planificarea instruirilor inițiale și continue a personalului din sistemul de protecție a copilului în baza Planului de instruire;
  • Organizarea procesului de contractare a serviciilor de instruire inițială și continuă;
  • Monitorizarea și evaluarea calității instruirilor și raportarea;
  • Elaborarea documentelor informative, analitice sau de altă natură care vor facilita implementarea/ realizarea activităților planificate, conform domeniului de competență.

 

Rezultatele așteptate:

  • Elaborarea Planului activităților conform priorităților din proiectul de asistență tehnică;
  • Elaborarea cadrului normativ și metodologic pentru consolidarea resurselor umane din sistemul de protecție a copilului;
  • Elaborarea Planului instruirilor inițiale și continue;
  • Elaborarea documentației pentru procedurile operaționale;
  • Elaborarea rapoartelor de monitorizare și evaluare a instruirilor organizate;
  • Elaborarea rapoartelor lunare și finale de implementare a proiectului de asistență tehnică.

Evaluarea performanțelor și supervizarea activităților

Performanțele expertului pe consolidarea resurselor umane vor fi apreciate în baza următorilor indicatori:

  • Calitatea activităților întreprinse;
  • Respectarea termenelor-limită de implementare și raportare;
  • Acte normative și metodologice elaborate pentru consolidarea resurselor umane din sistemul de protecție a copilului;
  • Resursele umane din sistemul de protecție a copilului instruite, conform necesităților;
  • Calitatea rapoartelor elaborate.

Cerințe generale față de expert:

 

Studii: superioare în domeniul dreptului, economiei, administrației publice, asistenței sociale și alte domenii conexe.

Experiență profesională: minim 2 ani în domeniul protecției copilului/drepturilor omului.

 

Remunerarea

 

Remunerarea Consultantului se va face în baza cuantumului stabilit prin contractul de prestare a serviciilor. Plata pentru servicii se va efectua lunar, în baza rapoartelor de activitate prezentate de expert și de actul de predare-primire a serviciilor, semnat de șeful Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului.

Depunerea dosarului:

Dosarul complet  va fi depus personal de către candidat la adresa: mun. Chișinău,  str. Alexandru Vlăhuță, nr. 3 sau transmis la adresa:  marina.gordila@pmc.md;  până la 03.08.2022, la 17.00 și va include:

1. scrisoare de motivare, explicând interesul manifestat față de poziția dată,

2. CV-ul,

3. date de contact a 2-3 persoane de referință, reprezentanți ai angajatorilor precedenți (nume, prenume, funcție, telefon, e-mail actual).

Interviul va avea loc: 04.08.22, ora 10:00

Remunerarea va fi 30.000 de lei lunar.

Doar candidații preselectați vor fi contactați și invitați la interviu.