Job in it: Dezvoltă-ți experiența profesională în companii din Uniunea Europeană



 

Job în IT: Dezvoltă-ți experiența profesională în companii din Uniunea Europeană

Ești student în ultimul an sau ai absolvit deja o specialitate TIC?

Atunci poți beneficia de o oportunitate unică – să-ți îmbunătățești abilitățile și să câștigi experiență profesională în IT în cadrul unei companii din Uniunea Europeană! Vorbim despre „Digi Talents” – un program de mobilitate a forței de muncă între Slovacia și Republica Moldova, destinat studenților și absolvenților TIC. Detalii: https://digitalents.md/ 

Ce presupune programul? „Digi Talents” este destinat tinerilor cu vârsta de până la 30 de ani, care vor să-și dezvolte abilitățile profesionale în domeniul IT. În urma selecției, 50 de tineri interesați și care au tangență cu domeniul tehnologiilor informaționale vor pleca în Slovacia, unde vor lucra timp de un an într-o companie IT slovacă. Cheltuielile pentru călătorie, cazare, asigurare etc. sunt suportate de proiect. Candidații selectați pot primi salarii de la 1300 la 2000 EUR, în funcție de abilitățile și experiența pe care o au.

Detalii: https://digitalents.md/about/ 

Care sunt etapele programului? Proiectul prevede trei etape: un incubator de instruire, formarea specializată și incubatorul de talente. În acest mod, inițiativa își propune să ajute talentele din Republica Moldova să-și consolideze abilitățile profesionale, să dobândească noi cunoștințe într-un mediu stimulativ în cadrul companiilor TIC din Slovacia și să își îmbunătățească perspectivele în carieră sau în afaceri.

Detalii: https://digitalents.md/for-digi-talents/ 
Ești curios să afli mai multe despre programul „Digi Talents”?

Urmărește-ne, pentru a fi la curent cu toate noutățile programului, dar și cu oportunitățile de care poți beneficia pentru a-ți dezvolta abilitățile profesionale!
Seminarul informativ
Facebook
LinkedIn
Instagram

Proiectul „Talente digitale pentru Moldova – Slovacia pentru talente: programul de mobilitate a forței de muncă a absolvenților TIC între Slovacia și Moldova” este implementat de Agenția de Dezvoltare și Mobilitate (EMA), în cooperare cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și Coaliția Digitală Slovacă. Proiectul este administrat de Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicii de Migrație (ICMPD) și finanțat de Uniunea Europeană (UE) în cadrul inițiativei Facilitarea Parteneriatelor pentru Migrație (MPF).

Partenerul local al proiectului este Universitatea Tehnică a Moldovei.

Articol adaugat de: Olga Suruceanu
Alte articole de la acest autor: