Concurs pentru angajarea unui expert/unei experte/unor experti în instruirea/consultarea/ghidarea Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița-Criuleni



AO Asociația de Tineret ”ȘANSA” anunță concurs pentru angajarea unui expert/unei experte/unor experti în instruirea/consultarea/ghidarea Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița-Criuleni.

Începând cu 10 februarie 2022, cu susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțarea Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria, AO Asociația de Tineret ”ȘANSA” implementează proiectul „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița-Criuleni”. Proiectul, cu durata de 17 de luni, are ca scop creșterea nivelului de incluziune și abilitare a tinerilor NEET (care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă) prin dezvoltarea Fondului de Antreprenoriat pentru tinerii din localitățile din zona de centru a RM.

Pentru atingerea acestui scop circa 40 tineri din 10 localități vor fi abilitați economic în cadrul activităților, vor primi suport și consultanță în elaborarea planurilor de afaceri și a bugetelor și vor fi asistați în crearea a cel puțin 10 afaceri proprii.

Obiectiv
Sarcinile expertului va ajuta tinerii să-și extindă oportunitățile pentru grupurile vulnerabile și IMM-uri prin e-learning, formare și coaching, start-up-uri de dezvoltare a afacerilor, soluții de lucru inteligent, soluții digitale, inclusiv dezvoltarea comerțului electronic.

Responsabilități
Pentru buna desfășurare a proiectului, AO Asociația de Tineret ”ȘANSA” intenționează să identifice unui expert/unei experte/unor experti care va asista Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița-Criuleni în următoarele activități:

-Organizarea instruirilor antreprenoriale online și offline pentru tineri;
-Furnizarea consultărilor online și offline pentru tinerii defavorizați din regiune;
-Oferirea asistenței tinerilor defavorizați să dezvolte idei de afaceri;
-Organizarea concursurilor pentru sprijinirea ideilor de antreprenoriat pentru tineri;
-Facilitarea organizării panelurilor de experți independenți pentru evaluarea și identificarea cel puțin a 10 idei de afaceri.
-Stabilirea unor indicatori de monitorizare/evaluare a progresului afacerilor dezvoltate de tinerii NEET;
-Aplicarea  elementelor de coaching în lucrul cu tinerii NEET;

-Evaluarea eficienta a riscurilor în lucru cu tinerii NEET.

Serviciile vor fi prestate în etape, pe parcursul perioadei de implementare a proiectului, timp de 60 zile lucrătoare  conform planului de activități al proiectului, coordonând etapele cu AO Asociația de Tineret ”ȘANSA” și Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița-Criuleni.

Aspecte organizaționale
Contractantul va lucra sub supravegherea directă a Directorului de proiect. Contractantul va lucra în afara oficiului AO AT ”Șansa și va participa la toate ședințele legate de realizarea sarcinilor. Structura și conținutul documentelor menționate mai sus vor fi elaborate reieșind din cerințele AO AT ”Șansa și ale proiectului. Toate materialele vor fi aprobate de  AO AT ”Șansa.

Candidații eligibili
Candidații trebuie să demonstreze experiența anterioară în domeniu. 

Cerințe față de oferta financiară
Contractantul va indica în oferta financiară valoarea impozabila a unei zile lucrătoare, echivalentul a 8 ore lucrate.

 

Cerințe specifice față de candidați
- Studii superioare în științe economie, drept, sociologie sau alte domenii relevante;
- Experiență de lucru cu tinerii NEET și cu OSC-le din Republica Moldova;
- Experiență în elaborarea diferitor documente (regulament al concursului, grilă de evaluare), rapoarte, etc;
- Abilitatea de a prezenta produsele conform orarului prestabilit;
- Abilități de instruire/ghidare;
- Abilități bune de comunicare și interacțiune cu reprezentanții societății civile.

Dosarul trebuie să conțină următoarele
- Ofertă financiară care va fi calculată reieșind din valoarea impozabila a unei zile  lucrătoare, echivalentul a 8 ore lucrate.
- CV-ul candidatului care demonstrează experiența de lucru cu tinerii NEET.

Criterii de selecție a ofertelor

AO AT ”Șansa va selecta expertul/a/ții în baza ofertei complete transmise până la termenul indicat.

Criteriile de selecție vor include următoarele:

- 25% -Experiența candidatului în lucrul cu tinerii NEET;
- 25%- Capacitatea de instruire/ghidare a coordonatorilor regionali de proiect; 
- 50% - Raportul preț-calitate-cantitate servicii.

Depunerea dosarului

Vă rugăm să prezentați materialele solicitate conform prezentului caiet de sarcini până la data de 25 martie 2022, inclusiv.

Setul de documente va fi expediat electronic, la adresa de email: budistean@mail.ru sau budisteansvetlana@gmail.com cu textul:  Extert în administrarea FAT în linia de subiect.

Doar candidații preselectați vor fi contactați.
Dosarele incomplete nu vor fi evaluate.

AO AT ”Șansa oferă oportunități egale la angajare, fără deosebire pe criterii de rasă, culoare,  origine etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, identitate și orientare sexuală, vârstă, dizabilitate, opinii, apartenență politică sau orice alt criteriu similar.