Caritas Moldova angajeaza Coordonator Voluntari



Coordonator de voluntari

Titlul postului: Coordonator Voluntar                                    Raportează către: Director Caritas Moldova

Pentru a aplica: Vă rugăm să trimiteți CV-ul și scrisoarea de intenție la secretariat@caritas.md cât mai curând posibil.

Despre Caritas Moldova

Caritas Internationalis este o confederație de 165 de organizații catolice de ajutorare, dezvoltare și servicii sociale care lucrează pentru a construi o lume mai bună, în special pentru cei săraci și asupriți, în peste 200 de țări și teritorii. Caritas lucrează fără a ține cont de crez, rasă, gen sau etnie și este una dintre cele mai mari rețele umanitare din lume.

Înființată în 1995, Caritas Moldova face parte din Caritas Internationalis și își propune să desfășoare acțiunea caritabilă și socială a Bisericii - îndreptându-se spre cei săraci, vulnerabili și excluși, indiferent de rasă sau religie, pentru a construi o lume bazată pe dreptate,  fraternitate si dragoste.

Fisa postului:

Pe măsură ce invazia rusă se extinde în Ucraina, Organizația Națiunilor Unite (ONU) estimează că peste patru milioane de ucraineni vor fi forțați să părăsească țara dacă nu se va opri invazia. Deja aproximativ 84.000 de refugiați au trecut în Moldova, aproximativ jumătate plecând în alte țări din UE, iar cealaltă jumătate stabilindu-se în Moldova. Caritas Moldova răspunde crizei refugiaților, lucrând pentru a servi ucrainenii afectați de conflict în Moldova. Caritas Moldova angajează un Coordonator Național de Voluntari pentru a coordona eforturile voluntarilor pentru răspunsul la urgență și celelalte programe ale Caritas Moldova.

În calitate de coordonator de voluntari, veți organiza și coordona voluntarii Caritas Moldova. Veți motiva și inspira membrii comunității (tineri sau bătrâni) să sprijine activitatea Caritas Moldova și, prin urmare, să contribui la o programare de înaltă calitate.

Pentru a aplica: Vă rugăm să trimiteți CV-ul și scrisoarea de intenție la secretariat@caritas.md cât mai curând posibil.

Roluri și responsabilități cheie:

  • Evaluarea necesității de sprijin voluntar în programele și proiectele dezvoltate de organizație
  • Coordonarea activităților de voluntariat în cadrul organizației
  • Instruirea personaluli să dezvolte activități de voluntariat
  • Colaborarea cu coordonatorii de proiect pentru a organiza sarcini pentru voluntari
  • Participarea la recrutarea, interviul, selecția și verificările de referință ale voluntarilor
  • Planificarea și organizarea programelor de orientare și formare pentru noii voluntari
  • Monitorizarea voluntarilor și menținerea contactului cu voluntarii prin întâlniri regulate
  • Menținerea bazei de date despre voluntarii organizației
  • Oferirea asistenței necesare voluntarilor, la cererea acestora, pentru a facilita îndeplinirea sarcinilor lor
  • Propune măsuri de recompensare și motivare a voluntarilor;

În plus, coordonatorul de voluntari are sarcini cheie de salvgardare:

- Își asumă responsabilitatea pentru înțelegerea completă a politicii de protecție și a implicațiilor acesteia.

- Acționeaza în conformitate cu Codul de etică și conduită, respecta Politica de salvgardare în orice moment (în viața profesională și personală) și solicitați clarificări dacă ceva nu este clar

- Îndeplinește îndatoririle într-o manieră care nu dăunează copiilor, adulților vulnerabili sau altor angajați/voluntari, nu îi expune la riscuri suplimentare de abuz sau exploatare.

- Promovează un mediu de birou și de teren respectuos și de încredere cu beneficiarii și membrii comunității.

- Raportați orice problemă de salvgardare conform procedurilor Caritas Moldova.

- Se asigura că întrebările de protecție specifice programului sunt incluse în interviurile de recrutare și testele scrise.

- Se asigură că toți voluntarii noi primesc instruire în politica de salvgardare ca parte a formării lor.

Calificări de bază

  • Se cere diplomă universitară.
  • 1-2 ani de experienta in munca
  • Experiența de lucru cu voluntari reprezintă un plus
  • Sunt necesare permisul de conducere și capacitatea de a conduce

Limbi cerute – Este necesară cunoașterea scrisă și vorbită în rusă, română și engleză.

Călătorii – Trebuie să fie dispus și capabil să călătorească în interiorul Republicii Moldova, inclusiv în zonele de frontieră, până la 30%.

Cunoștințe, abilități și abilități

  • Bune abilități de gestionare a relațiilor și capacitatea de a lucra îndeaproape cu voluntarii, personalul, membrii comunității și alte părți interesate
  • Cunoștințe computer (Word, Excel, Power Point etc.)
  • Gânditor analitic cu bune abilități organizatorice
  • Abilitati excelente de comunicare
  • Cunoașterea și respectarea normelor morale și etice, precum și a eticii profesionale
  • Abilitatea de a scrie clar și coerent

Responsabilitati de supraveghere: Voluntari

Relații cheie de muncă:

Intern: asistent coordonator de proiect, coordonator de proiect, director Caritas Moldova și alți membri ai personalului Caritas Moldova

Extern: Parohii catolice, Catholic Relief Services, membri ai comunității, angajați ai centrelor colective, ICNUR, alte ONG-uri și actori religioși

Caritas Moldova se angajează să protejeze copiii, adulții vulnerabili și angajații împotriva oricărei forme de abuz și exploatare.

Caritas Moldova primește ca parte a personalului nostru oameni de toate credințele și tradițiile seculare care împărtășesc valorile noastre și angajamentul nostru de a servi celor aflați în nevoie.

Disclaimer: Această descriere a postului nu este o listă exhaustivă a aptitudinilor, efortului, îndatoririlor și responsabilităților asociate cu postul.

Procedurile de recrutare ale aritas Moldova reflectă angajamentul nostru de a proteja copiii și adulții vulnerabili de abuz și exploatare.