ERIM selectează fotograf/ă consultan/ă în cadrul proiectului „COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile” finanțat de Uniunea Europeană

CONTEXT

Equal Rights and Independent Media (ERIM) este în căutarea unui fotograf care să lucreze cu noi pe bază ad-hoc, în cadrul proiectului regional „COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile”. Fotograful va fi responsabil/ă de documentarea diferitor activități și evenimente organizate în Republica Moldova, cu posibile vizite pe teren în comunitățile locale.


„COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile” este un proiect regional implementat de către ERIM și finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul își propune să sprijine societatea civilă, activiști/stele independenți/te și mass-media independentă astfel încât să-și poată continua activitatea în timpul pandemiei de COVID-19 și după.

DESCRIEREA POZIȚIEI

ERIM caută un fotograf cu experiență, din Republica Moldova, care să sprijine echipa în creșterea vizibilității evenimentelor sale. Consultantul/Consultanta va fi responsabil/lă să fotografieze și să editeze fotografii care vor reflecta activitatea proiectului „COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile”, care își propune să sprijine OSC-urile locale și mass-media independentă. Fotografiile vor fi folosite de către ERIM și Uniunea Europeană pe site-uri web, platforme sociale, materiale de promovare și în proiecte multimedia.

Consultanța va fi oferită în decurs de 12 luni, începând cu februarie 2022, la cerere.

Responsabilități:

 •  Să facă fotografii în baza solicitărilor / sarcinilor. Fotografiile ar trebui să surprindă oameni în acțiune și/sau să exprime elementele de bază ale situației; în ​​format orizontal și vertical; prim-plan, plan mediu și larg, de exemplu;
 • Să editeze fotografiile și să prezinte un pachet foto cu până la 30 cele mai bune fotografii pentru fiecare eveniment/sarcină. Editarea se limitează doar la corectarea culorilor și la compoziție. Fotografiile vor fi expediate prin Google Drive sau orice alt spațiu de stocare cloud;
 • Să asigure informații pentru fiecare fotografie: data, locul și locația, numele subiectului și vârsta (dacă este relevant) și o scurtă descriere a situației fotografiate. Informațiile ar trebui să fie încorporate în imagine și în document Word;
 • Să aducă/folosească propriile camere și alte echipamente auxiliare;
 • Să livreze pachetele cu fotografii în decurs de maximum șapte (7) zile după eveniment/sarcină, fără a reduce din calitatea imaginii.

Este posibil ca fotograful să călătorească în regiunile de lucru ale proiectului împreună cu echipa ERIM. ERIM va rambursa costurile de călătorie suportate pentru deplasări.

Livrabile:

 • Fișiere brute cu fotografii de la eveniment /sarcină;
 • 30 cele mai bune fotografii la cea mai mare rezoluție în format jpeg (minimum 300 dpi) per eveniment/sarcină;
 • Formulare de consimțământ pentru fotografiile realizate, dacă este relevant.

Plata se va face după prezentarea facturii și a livrabilelor pentru fiecare eveniment / sarcină, după ce vor fi transmise și aprobate de către ERIM.

CERINȚE

 • Cel puțin 3 ani experiență în domeniul fotografic și furnizarea de fotografii creative, de înaltă calitate clienților.
 • Să posede propria camera de fotografiat sau să aibă acces la cameră și alte echipamente fotografice.
 • Experiență de lucru cu OSC-urile locale sau internaționale, organizații de dezvoltare în elaborare de fotografii.
 • Flexibilitate și capacitatea de a lucra în afara Chișinăului.
 • Fluent/ă în limba română (citit, scris și vorbit) și capacitatea de a înțelege și vorbi bine limba rusă. Cunoștințele de limba engleză sunt de dorit, dar nu esențiale.

PROCEDURA DE APLICARE

Persoanele interesate sunt încurajate să expedieze următoarele documente/informații pentru a-și demonstra calificările:

 1. Scrisoare de intenție, care să includă (a) experiența în implementarea unor sarcini similare în ultimii trei ani și (b) Oferta financiară cu specificarea onorariului pe zi și pe jumătate de zi în EUR.
 2. Portofoliu cu exemple de fotografii elaborate pentru OSC-urile locale sau internaționale, organizații de dezvoltare.

Candidații interesați vor expedia documentele menționate mai sus la adresa de email moldova-csocd@erim.ngo până la 6 februarie 2022. Vă rugăm să menționați în subiectul emailului: „COVID CS R&S: Consultant/Consultantă Fotograf/ă”.

Vă rugăm să rețineți că doar candidații/tele selectați/te vor fi contactați/te.