Anunț de publicare a licitației publice pentru identificarea unui Prestator de Servicii de emitere a numerarului prin intermediul unui Sistem National de Transfer Electronic de Numerar



Anunț de publicare a licitației publice pentru identificarea unui Prestator de Servicii de emitere a numerarului prin intermediul unui Sistem National de Transfer Electronic de Numerar

Numar Licitatie: SCRM-MD-24-014

Data: 30 Septembrie

Context:

Societatea de Cruce Roşie din Republica Moldova (SCRM) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică, care activează mai bine de 97 de ani funcţionând în baza Convenţiilor de la Geneva din 1949, în respectul celor 7 principii ale Mișcarii Internationale de Cruce Roșie, activitatea sa principală fiind de a preveni şi alina suferințele persoanelor vulnerabile din Moldova.

SCRM, cu sprijinul Mișcării de Cruce Roșie și Semilună Roșie, a răspuns și continuă să răspundă consecințelor crizei umanitare generată de conflictul din Ucraina încă de la începutul acesteia acordând asistență refugiaților din Ucraina, familiilor gazdă și persoanelor vulnerabile din Moldova prin acoperirea nevoilor de bază (produse alimentare și produse nealimentare), servicii de informare, comunicare, servicii de sănătate, sănătate mintală, sprijin psihosocial și prim ajutor.

Obiective:

SCRM, în serviciile umanitare, are ca scop îmbunătățirea vieții celor mai vulnerabile grupuri de populație, care suferă din cauza condițiilor dificile de viață, care le reduc șansa de a menține securitatea socială și economică minimă.

Misiunea SCRM este de a contribui la ameliorarea necesităților de bază prin acordarea  asistenței umanitare imediate refugiaților și persoanelor social-vulnerabile din Moldova sub formă de cash.

Societatea de Cruce Roșie din Moldova va continua să dezvolte capacitatea filialelor de a-și spori eficiența și intenționează, de asemenea, să îmbunătățească retenția voluntarilor și a membrilor, ceea ce este esențial pentru Crucea Roșie să poată face față provocărilor și oportunităților prezentate de o lume în schimbare rapidă.

Scopul Solicitarii: 

Societatea de Cruce Roșie din Moldova, caută să identifice un Sistem Național de Transfer Electronic de Numerar care să permită SCRM și partenerilor noștri din țară să implementeze în siguranță mai multe CVA la scară largă. 

Sistemul Național de Transfer Electronic de Numerar (SNTEN) ar fi alcătuit din două componente cheie:

  • O soluție de plată (de exemplu, carduri preplătite, numerar la ghișeu, transfer electronic) pe care beneficiarii SCRM ar primi-o pentru a accesa ajutoare în numerar fie prin retragerea banilor (încasare) și/sau folosind un punct de vânzare (PoS) sau ceva similar.
  • O platformă electronică de management (EMP) care va permite SCRM să administreze soluția de plată (de exemplu, încărcarea banilor, activarea soluției de plată, dezactivarea etc.), facilitează gestionarea datelor și rularea mai multor rapoarte pentru monitorizarea programului și reconcilierea financiară. Dacă acest lucru nu este posibil deoarece prestatorul nu l-a dezvoltat, atunci ofertantul ar prezenta o soluție alternativă.

În linii mari, SNTEN ar trebui să permită:

  • Viteză – o soluție de plată și EMP care ar fi rapid activată și implementată pentru a fi distribuită beneficiarilor imediat după un dezastru (de exemplu, în termen de la 24 până la 72 de ore, de la un dezastru).
  • Scalabilitate – o soluție de plată și EMP care poate fi extinsă rapid la nivel de țară (de exemplu, de la 100 de beneficiari la 5.000 de beneficiari, în fiecare regiune a țării).
  • Acces și Securitate – o soluție de plată și EMP care facilitează transferul de fonduri către beneficiari într-o manieră sigură și securizată și reduce riscul de fraudă și/sau management defectuos prin controale automate și sisteme de control și echilibru.
  • Flexibilitate - o soluție de plată și EMP care permit personalizarea atunci când este necesar (de exemplu, adăugarea de câmpuri de date suplimentare SCRM, încărcarea diferitelor sume de granturi în numerar, personalizarea limbii etc.) astfel încât să poată fi îndeplinite în conformitate cu nevoile operaționale ale SCRM.

Dacă ofertantul dorește să prezinte o propunere despre un serviciu care nu îndeplinește pe deplin toate cerințele mai sus subliniate, dar care ar putea satisface în continuare nevoile SCRM în domeniul dat, ofertantul este binevenit cu orice propunere. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că luarea în considerare a unei astfel de propuneri pentru evaluare și ofertă, va fi exclusiv la discreția SCRM.

Pentru mai multe detalii și informații,

Vă rugăm să accesați linkul de mai jos unde veți găsi acte informative necesare și formularele obligatorii de participare la licitație:

https://drive.google.com/drive/folders/1h9K6-pLALw-i3qMEKub20JWrapt1YQZu?usp=drive_link

Dacă întîmpinați dificultăți la descarcarea actelor sau apar careva neclarități, vă rugăm să contactați persoana responsabilă prin intermediul adresei de e-mail:

vladislav.beregoi@redcross.md

sau să apelați la nr. de telefon +373 68 606 008

Important!!!

Termen limită pentru depunerea ofertelor este:

10 Octombrie 2024, ora 17:00, mun. Chisinau, Republica Moldova.

Participanții sunt rugați să expedieze toate actele solicitate și ofertele sale la următorul e-mail:

tender@redcross.md

*SCRM își rezervă dreptul de a accepta sau de a respinge una sau toate ofertele fără a indica vreun motiv și nu este obligată să accepte oferta cea mai mică