UNIDO este in căutarea unei echipe pentru acțiuni de sensibilizare cu privire la programul de control al Salmonelei



UNIDO este in căutarea unei echipe de experți sau o entitate/organizație care să presteze servicii de  sprijinire a Operatorilor din Sectorul Alimentar (OSA), a MIMM-urilor și a instituțiilor intermediare prin acțiuni de sensibilizare cu privire la programul de control al Salmonelei.

Obiectivul serviciilor solicitate este de a organiza un seminar de sensibilizare, cu accent pe programul de control al salmonelei si include va furnizarea următoarelor servicii (în colaborare și coordonare cu UNIDO):

  • Proiectarea și dezvoltarea materialelor seminarului, sarcinilor, testelor și formularelor de evaluare în limba română și furnizarea unui seminar de sensibilizare de două zile în persoană, inclusiv exerciții practice și acțiuni ulterioare, la Chișinău, Republica Moldova, pentru OSA, MIMM-uri și instituții de sprijin privind Programul de control al salmonelei, inclusiv, dar fără a se limita la:
    • Proceduri de bio-securitate în producția de păsări
    • Metode disponibile pentru eșantionare, dimensiunea eșantionului, metodele de laborator, timpul și frecvența testelor
    • Măsuri de prevenire și control, prevenirea răspândirii Salmonelei din efectivele infectate
  • Identificarea și sugerarea nevoilor de formare ulterioară și de seminare de sensibilizare cu privire la programul de control al salmonelei de-a lungul lanțurilor valorice.

Organizația  

Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltarea Industriala 

Tipul Contractului 

Prestare servicii 

Locație 

Republica Moldova 

Termenul limită de aplicare 

19 August 2024 

Proiectul de referință 

Îmbunătățirea conformității cu standardele prin creșterea capacităților naționale de monitorizare a reziduurilor

Durata contractului 

Septembrie – Octombrie 2024 

Limba de lucru 

Româna 

 

CONTEXT ORGANIZAȚIONAL 

Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) este agenția specializată a Organizației Națiunilor Unite care promovează dezvoltarea industrială incluzivă și durabilă (ISID) pentru reducerea sărăciei, globalizarea incluzivă și durabilitatea mediului. Mandatul UNIDO este de a promova și accelera dezvoltarea industrială durabilă și favorabilă incluziunii în țările în curs de dezvoltare și în economiile în tranziție.

Pentru a afla mai multe despre UNIDO accesați www.unido.org, pentru a afla mai multe despre proiectul "Îmbunătățirea respectării standardelor prin creșterea capacităților naționale de monitorizare a reziduurilor" vizitați linkul Platforma UNIDO https://open.unido.org/projects/MD/projects/220009 și pentru a afla mai multe despre instrumentele UNIDO pentru QI și analiza lanțurilor valorice accesați https://www.unido.org/sites/default/files/files/2021-06/Factsheets_KNOWELEDGE_HUB_links.pdf.

 INFORMAȚIE GENERALĂ DESPRE PROIECT 

Reducerea barierelor tehnice în calea comerțului este strâns legată de o creștere a dezvoltării unui sistem de infrastructură a calității (QIS) recunoscut la nivel internațional și robust. QIS oferă structurile de sprijin necesare pentru îmbunătățirea calității produselor și serviciilor, în primul rând pentru comerțul intern și de export, ca motor al dezvoltării industriale incluzive și durabile și al competitivității comerciale.

Beneficiile QIS nu se limitează la comerț, deoarece a devenit evident în ultimii ani că un QIS robust contribuie, de asemenea, la alte domenii, inclusiv, dar fără a se limita la, siguranța și securitatea alimentară, sănătatea, schimbările climatice și mediul.

Pentru a reduce barierele tehnice în calea comerțului și pentru a spori comerțul cu piața UE, Moldova trebuie să atingă un nivel mai înalt de conformitate cu cerințele tehnice ale UE, cum ar fi standardele, reglementările tehnice și directivele legate de produse, acestea implicând necesitatea modernizării controalelor aferente evaluarii conformității. Astfel de măsuri trebuie să se concentreze asupra reducerii utilizării globale a pesticidelor chimice, a medicamentelor pentru animale, a antibioticelor și a pesticidelor periculoase.

 LIVRABILE ȘI ORAR GENERAL

Următoarele activități/rezultate sunt așteptate de la Antreprenor:

  1. Raport inițial cu metodologie detaliată și plan de lucru pentru seminarul de sensibilizare în formatul și structura propuse, depus la UNIDO (nu mai târziu de 1 săptămână de la semnarea contractului)
  2. Proiectarea și elaborarea materialelor de seminar, a sarcinilor, a agendei, a testelor și a formularelor de evaluare în limba română (nu mai târziu de 3 săptămâni de la semnarea contractului)
  3. Organizarea unui seminar de sensibilizare în persoană de cel puțin două zile la Chișinău, Republica Moldova, în limba română, pentru 30 de participanți reprezentând OSA, MIMM-uri și instituții de sprijin (nu mai mult de 2 participanți per entitate și cel puțin 10 întreprinderi) (nu mai târziu de 4 săptămâni de la semnarea contractului), inclusiv sprijin logistic și organizațional:
    1. Organizarea sălii de conferințe/sală de training pentru participanții la seminar (până la 30 de persoane)
    2. Organizarea și furnizarea de alimente pentru participanții la seminar (1 cafea de bun venit, 2 pauze de cafea și 1 prânz pe zi)
    3. Sprijin în timpul evenimentului seminarului: comunicarea cu înregistrarea participanților, colectarea semnăturilor, gestionarea solicitărilor, colectarea tuturor documentelor necesare și alte sarcini diverse, acordarea de compensații pentru cheltuielile de călătorie documentate pentru până la 30 de participanți (numai pentru participanții din regiune)
  4. Pregătirea raportului seminarului, inclusiv o descriere detaliată a lacunelor identificate în materie de cunoștințe și competențe, precum și recomandări și puncte de acțiune pentru formarea ulterioară și seminariile de sensibilizare privind Programul de control al salmonelei de-a lungul lanțurilor valorice (nu mai târziu de 5 săptămâni de la semnarea contractului)
  5. Raportul tehnic final care descrie toate lucrările livrate în cadrul contractului în formatul și structura propuse, depus la UNIDO (nu mai târziu de 6 săptămâni de la semnarea contractului).

Toate documentele solicitate trebuie furnizate UNIDO în 1 copie electronică, constând din următoarele fișiere electronice: Fișier PDF Fișiere de lucru originale (WORD, POWERPOINT, EXCEL etc.).

Copia electronică poate fi furnizată prin e-mail dacă natura și dimensiunea fișierelor permit acest lucru. În caz contrar, copia electronică ar trebui furnizată printr-o aplicație de stocare în cloud, conform sugestiei UNIDO. Rapoartele solicitate trebuie furnizate în limba engleză.

Informațiile referitoare la conținutul dezvoltat ca parte a acestui contract și toate drepturile de autor trebuie furnizate către UNIDO.

 PERSONALUL CONTRACTANTULUI

Antreprenorul va desemna pentru acest contract cel puțin un (1) Expert Național care să lucreze la livrabile și un (1) Lider de echipă cu experiență pentru serviciile solicitate și comunicarea cu UNIDO.

Expertul 1 (Medic Veterinar) desemnat de Antreprenor trebuie să posede următoarele abilități și calificări minime:

  • Este necesară o diplomă universitară avansată în medicină veterinară sau alte discipline relevante;
  • Este necesar un minim de cinci (5) ani de experiență practică în domeniul medicinii veterinare, de preferință la unitățile de producție a păsărilor de curte, și programe de control al salmonelei în conformitate cu reglementările UE;
  • Este necesară experiență în elaborarea și furnizarea de cursuri de formare pentru IMM-uri și OSA;
  • Este necesară o cunoaștere excelentă a limbii române;
  • Este de dorit o bună cunoaștere a limbii engleze.

Liderul de echipă desemnat de Antreprenor va avea următoarele calificări minime:

  • Este necesară o diplomă universitară avansată în științe biologice, științe veterinare, științe agricole sau alte discipline relevante;
  • Este necesar un minim de șapte (7) ani de experiență de lucru în dezvoltarea și furnizarea de formare, cu accent pe managementul calității, standarde și siguranța alimentară, inclusiv cel puțin 3 ani în conducerea unor astfel de activități;
  • Este necesară o cunoaștere excelentă a limbii române;
  • Este necesară o bună cunoaștere a limbii engleze.

Ofertantul trebuie să furnizeze CV-urile personalului alocat pentru a fi puse la dispoziție pentru acest contract. Ofertantul trebuie, de asemenea, să indice unde se va afla personalul alocat.

Liderul de echipă desemnat de Antreprenor ca principal responsabil pentru comunicarea cu UNIDO va fi disponibil între orele 8:30 și 17:30 ora Europei Centrale (CET) în toate zilele lucrătoare ale UNIDO. Pentru situațiile de urgență apărute în timp ce birourile Antreprenorului sunt închise, Antreprenorul va depune toate eforturile necesare pentru a fi disponibil prin e-mail și telefon.

Ofertantul ar trebui să poată dovedi existența unor operațiuni de cel puțin cinci (5) ani. Pentru a face acest lucru, ofertantului i se solicită, prin urmare, să furnizeze un certificat de constituire care să dovedească această cerință.

Ofertantul trebuie să prezinte o propunere tehnică în conformitate cu Termenii de referință, precum și descrieri detaliate ale activităților și o diagramă Gantt detaliată.

MODALITATEA DE APLICARE 

Propunerile tehnice și financiare ale ofertanților trebuie trimise prin e-mail la adresa E.AKIFYEVA@unido.org până la ora 17:00 (CEST), 19 august 2024.

Termenii evidențiați în prezentul ToR și în Condițiile generale ale contractului UNIDO vor face parte din orice contract în cazul în care UNIDO acceptă oferta ofertantului.

Orice solicitare de clarificări, informații suplimentare etc. referitoare la acești Termeni de referință trebuie adresate la E.AKIFYEVA@unido.org. Dacă astfel de solicitări sunt adresate altora sau dacă se obțin informații suplimentare de la alții, aceasta poate duce la descalificarea ofertei.

Oferta trebuie să fie semnată de un oficial autorizat legal să încheie contracte în numele ofertantului.

Alte detalii si model de oferta financiara consultați aici.