Termeni de Referință pentru servicii de consultanță în domeniul livrării unor sesiuni de instruire pentru realizarea aspirațiilor personale și profesionale



AO Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei AVE Copiii (în continuare AO AVE Copiii) este o organizație neguvernamentală, apolitică, non profit care are drept scop promovarea și respectarea drepturilor copilului în Republica Moldova. AO AVE Copiii oferă asistență socială, educațională și acces la diverse servicii (sociale, educaționale, medicale, psihologice etc.) celor mai vulnerabili copii și tineri, în special victime ale violenței de orice gen și în orice mediu, precum și capacitează resursa umană din domeniul protecției copilului. În cadrul Serviciului de suport pentru tineri, creat de AO AVE Copiii cu patru ani în urmă, o echipă de specialiști lucrează pentru integrarea psiho-socială a tinerilor (fete și băieți) în proces de ieșire sau ieșiți din servicii de îngrijire alternativă de tip familial sau instituțional. În fiecare an, o tabără de toamnă este organizată pentru tinerii nou înmatriculați la studii profesionale în scopul acomodării lor cu noul mediu de viață și învățătură.

În acest sens, AO AVE Copiii planifică să organizeze două sesiuni de instruire în domeniul realizării aspirațiilor personale și profesionale dedicate tinerilor ieșiți din îngrijire alternativă și specialiștilor care lucrează cu aceștia.

Termeni de Referință

Anexa 1. Oferta tehnică

Anexa 2. Oferta financiară

Obiectivul acestor Termeni de Referință

Identificarea de servicii de consultanță corespunzătoare loturilor 1 și 2, inclusiv:

LOT 1 – Servicii de consultanță pentru facilitarea Atelierului în domeniul realizării aspirațiilor personale și profesionale organizat în cadrul Școlii de toamnă pentru 30 de tineri și tinere ieșiți din îngrijire alternativă – studenți ai școlilor vocaționale și colegiilor din Chișinău;

LOT 2 - Servicii de consultanță pentru facilitarea Atelierului în domeniul realizării aspirațiilor personale și profesionale pentru 25 de specialiști care lucrează cu copii și tineri aflați în îngrijire alternativă.

Pentru LOTul 1 sunt eligibile atât oferte individuale (depuse de facilitatori individuali), cât și oferte de grup (depuse de grupuri de 2-3 facilitatori).

Pentru LOTul 2 sunt eligibile doar oferte individuale (depuse de facilitatori individuali).

Scopul serviciilor de consultanță

            LOT 1 – Servicii de consultanță pentru facilitarea Atelierului în domeniul realizării aspirațiilor personale și profesionale organizat în cadrul Școlii de toamnă pentru 30 de tineri și tinere ieșiți din îngrijire alternativă – studenți ai școlilor vocaționale și colegiilor din Chișinău

Facilitarea unui Atelier cu durată de 3 zile, în domeniul realizării aspirațiilor personale și profesionale, organizat în cadrul Școlii de toamnă pentru 30 de tineri și tinere ieșiți din îngrijire alternativă – studenți ai școlilor vocaționale și colegiilor din Chișinău.

Atelierul se va ține la Chișinău în perioada 23-25 Septembrie 2024 în spațiile de conferință ale AO AVE Copiii. Organizarea evenimentului va fi asigurată de echipa Serviciului de suport pentru tineri al Asociației.

            LOT 2 - Servicii de consultanță pentru facilitarea Atelierului în domeniul realizării aspirațiilor personale și profesionale pentru 25 de specialiști care lucrează cu copii și tineri aflați în îngrijire alternativă

Facilitarea unui Atelier cu durată de 3 zile, în domeniul realizării aspirațiilor personale și profesionale, pentru 25 de specialiști care lucrează cu copii și tineri aflați în îngrijire alternativă.

Atelierul se va ține la Chișinău în perioada 1-3 Octombrie 2024 în spațiile de conferință ale AO AVE Copiii. Organizarea evenimentului va fi asigurată de echipa Serviciului de suport pentru tineri al Asociației.

Termene și Livrabile

Consultantul(a)/ Grupul de consultanți va oferi un șir de livrabile așa cum este indicat mai jos:

LOT 1

Nr

Livrabil

Termene

1

Metodologia, Agenda detaliată și materialele

16 Septembrie 2024

2

Livrarea Atelierului

23-25 Septembrie 2024

3

Raport cu concluzii și recomandări

1 Octombrie 2024

Total zile de muncă

5

LOT 2

Nr

Livrabil

Termene

1

Metodologia, Agenda detaliată și materialele

16 Septembrie 2024

2

Livrarea Atelierului

1-3 Octombrie 2024

3

Raport cu concluzii și recomandări

10 Octombrie 2024

Total zile de muncă

5

Termeni de plată (valabil pentru Lotul 1 și Lotul 2):

100% după validarea Livrabilului nr.3.

 

Condiții de eligibilitate pentru această consultanță:

LOT 1

Vor fi considerate oferte depuse de Consultanți individuali sau Grupuri de 2-3 consultanți, care vor demonstra

  • Deținerea unei Metodologii și
  • Experiență avansată în facilitarea de ateliere în domeniul realizării aspirațiilor personale și profesionale, cu participarea adolescenților/ tinerilor ieșiți din îngrijire alternativă, precum și
  • Reputație ireproșabilă în livrarea serviciilor de consultanță și
  • Abilități de mânuire perfectă a limbii române (vorbit, scris).

LOT 2

Vor fi considerate oferte depuse de Consultanți individuali, care vor demonstra

  • Deținerea unei Metodologii și
  • Experiență avansată în facilitarea de ateliere în domeniul realizării aspirațiilor personale și profesionale, cu participarea adulților, precum și
  • Reputație ireproșabilă în livrarea serviciilor de consultanță și
  • Abilități de mânuire perfectă a limbii române (vorbit, scris).

Dosarul de participare la concurs (în continuare Dosarul) va conține (în cazul ambelor Loturi) Oferta tehnică conform anexei 1 și anexele aferente acesteia, precum și Oferta financiară conform anexei 2 la acești Termeni de referință.

 

Dosarul va fi expediat la office@avecopiii.md cu indicare la tema mesajului "Consultant/ Grup de consultanți aspirații personale și profesionale".

Termen limită de depunere a dosarelor: 18 August 2024.

 

Condiții de acceptare a dosarelor de participare la concurs:

Pentru asigurarea condițiilor egale de participare la concurs, AO AVE Copiii va accepta doar dosarele care vor fi prezentate conform acestor Termeni de referință.

Toate dosarele incomplete, precum și cele trimise în afara termenului, vor fi respinse fără explicații.

Criterii de evaluare a dosarelor de participare la concurs:

Criteriile aplicate pentru evaluarea dosarelor acceptate în acest concurs sunt următoarele:

Nr

Criterii de evaluare

%

1

Metodologia propusă

20

2

Experiență avansată în facilitarea de ateliere în domeniul realizării aspirațiilor personale și profesionale, cu participarea adolescenților/ tinerilor ieșiți din îngrijire alternativă sau adulților

10

3

Reputație ireproșabilă în livrarea serviciilor de consultanță

5

4

Abilități de mânuire perfectă a limbii române (vorbit, scris)

10

5

Disponibilitate de oferire a serviciilor de consultanță în termenele indicate

5

6

Oferta financiară

50

TOTAL

100

Pentru informații suplimentare puteți apela următorul număr de telefon 060655773.

AO AVE Copiii promovează incluziunea și nu acceptă comportamente discriminatorii sau acte de corupție sub orice formă.