Termeni de referință pentru selectarea unui Consultant cu experiență în elaborarea de documente de poziție în domeniul protecției copilului



Termeni de referință pentru selectarea unui Consultant cu experiență în elaborarea de documente de poziție în domeniul protecției copilului

AO Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei AVE Copiii (în continuare AO AVE Copiii) este o organizație neguvernamentală, apolitică, non profit care are drept scop promovarea și respectarea drepturilor copilului în Republica Moldova. AO AVE Copiii oferă asistență socială, educațională și acces la diverse servicii (sociale, educaționale, medicale, psihologice etc.) celor mai vulnerabili copii și tineri, în special victime ale violenței de orice gen și în orice mediu, precum și capacitează resursa umană din domeniul protecției copilului.

În acest sens, un șir de provocări cu privire la disponibilitatea și capacitatea resursei umane din domeniu, precum și cu privire la cooperarea intersectorială în protecția copilului au fost identificate. Unele dintre acestea necesită abordări sistemice de durată scurtă și lungă, iar altele – imediată. În scopul promovării soluțiilor sustenabile, AO AVE Copiii planifică să elaboreze și să promoveze două documente de poziție în domeniul protecției copilului, inclusiv unul - pe dimensiunea resurselor umane în domeniul protecției copilului, iar altul – pe dimensiunea cooperării intersectoriale în domeniul protecției copilului.

Termeni de Referință

Anexa 1. Oferta tehnică

Anexa 2. Oferta financiară

 

Obiectivul acestor Termeni de Referință: Identificarea unui Consultant cu experiență în elaborarea de documente de poziție în domeniul protecției copilului.

Scopul serviciilor de consultanță

Documentele de poziție urmează să ofere dovezi justificative cu privire la două dimensiuni cruciale în protecția copilului (resursa umană și cooperarea intersectorială) care vor clarifica poziția Asociației în comunicarea cu persoane de la toate nivelurile. Documentele de poziție necesită cercetare deoarece declarațiile de poziție vor trebui susținute de fapte. Documentele de poziție vor fi redate într-un format concis, de preferință 2-3 pagini cu un rezumat de o pagină.

Structura documentelor de poziție:

Rezumat

Rezumatul va conține scopul documentului și o imagine de ansamblu la nivel foarte înalt asupra conținutului acestuia și argumentul clar pentru acțiune. Rezumatul trebuie să transmită cititorului importanța documentului. Modalitatea redării va fi la timpul viitor, spre a informa cititorul despre ce urmează să găsească în document.

Context

Descrierea problemei (problemelor) și prezentarea contextului relevant.

Poziție

Descrierea subiectului documentului de poziție, cu accent pe problema pe care o abordează acesta, inclusiv două sau trei paragrafe care vor descrie problema. Capitolul va furniza detaliile de fundal necesare pentru a înțelege scenariul. Aceasta este una dintre cele mai importante secțiuni și necesită o modalitate de transmitere clară a gândurilor și problemelor.

Concluzie

Încheierea care va include și recomandări sau soluții pentru a rezolva problema/ problemele discutată(e) mai sus. Explicație succintă cu privire la motivul pentru care Asociația adoptă această poziție.

Anexe:

Anexa A – Scenarii. Această anexă va include toate scenariile operaționale detaliate care au fost menționate în poziție.

Anexa B – Autorii. Această anexă va include o listă a autorilor principali și a colaboratorilor cu nume și informații de contact.

Anexa C – Referințe. Această anexă va include o bibliografie a resurselor utilizate pentru pregătirea documentului de poziție.

Anexa D – Avize. Această anexă (opțională) va include o listă a organizațiilor care susțin oficial această declarație de poziție.

Termene și Livrabile: Consultantul(a) va oferi un șir de livrabile așa cum este indicat mai jos

Nr

Livrabil

Termene

1

Context (pe fiecare document în parte)

Descrierea problemei (problemelor) și prezentarea contextului relevant.

Viziunea clară și obiectivă asupra problemelor principale pe ambele dimensiuni (documente în parte)

8 zile de la semnarea Contractului

2

Scenarii (pe fiecare document în parte)

Descrierea scenariilor operaționale detaliate care vor fi menționate în documentele de poziție.

Anexa A (pe fiecare document în parte)

6 zile de la validarea Contextului

3

Poziție și Concluzii (pe fiecare document în parte)

Descrierea subiectului documentului de poziție, cu accent pe problema pe care o abordează acesta, inclusiv descrierea problemei, concluziile, precum și soluția/ soluțiile propuse.

Capitolul va furniza detaliile de fundal necesare pentru a înțelege scenariul/ scenariile propuse

8 zile de la validarea Anexei A

4

Workshop de consultare a Pozițiilor

Agendă, Moderare, Raport

1 zi

5

Documentele de poziție (finale) și anexele

2 zi de la consultarea Poziției și Concluziilor

Total zile de muncă

25 de zile

Interval de timp pentru livrarea consultanței: 22 iulie 2024 – 20 Septembrie 2024

Termeni de plată:

50% după validarea Livrabilului nr.2;

50% după validarea Livrabilului nr.5.

Condiții de eligibilitate pentru această consultanță:

Vor fi considerate oferte depuse de Consultanți individuali, care vor demonstra:

  • Experiență avansată în elaborarea de documente de advocacy în domeniul protecției copilului sau cunoașterea profundă a dimensiunii de protecție a copilului și experiență de elaborare de documente de advocacy în domeniul protecției copilului, precum și
  • Reputație ireproșabilă în livrarea serviciilor de consultanță și
  • Abilități de mânuire perfectă a limbii române (vorbit, scris).

Dosarul de participare la concurs (în continuare Dosarul) va conține Oferta tehnică conform Anexei 1 și anexele aferente acesteia, precum și Oferta financiară conform Anexei 2.

 

Dosarul va fi expediat la office@avecopiii.md cu indicare la tema mesajului Consultant position paper.

Termen limită de depunere a dosarelor: 14 Iulie 2024.

Condiții de acceptare a dosarelor de participare la concurs:

Pentru asigurarea condițiilor egale de participare la concurs, AO AVE Copiii va accepta doar dosarele care vor fi prezentate conform acestor Termeni de referință.

Toate dosarele incomplete, precum și cele trimise în afara termenului, vor fi respinse fără explicații.

Criterii de evaluare a dosarelor de participare la concurs:

Criteriile aplicate pentru evaluarea dosarelor acceptate în acest concurs sunt următoarele:

Nr

Criterii de evaluare

%

1

Experiență avansată în elaborarea de documente de poziție în domeniul protecției copilului sau cunoașterea profundă a dimensiunii de protecție a copilului și experiență de elaborare de documente de poziție în domeniul protecției copilului

20

2

Reputație ireproșabilă în livrarea serviciilor de consultanță

10

3

Abilități de mânuire perfectă a limbii române (vorbit, scris)

15

4

Disponibilitate imediată de oferire a serviciilor de consultanță

5

5

Oferta financiară

50

TOTAL

100

Pentru informații suplimentare puteți apela următorul număr de telefon 60392609.

AO AVE Copiii promovează incluziunea și nu acceptă comportamente discriminatorii sau acte de corupție sub orice formă.