Apel de Propuneri - Actualizarea și Îmbunătățirea Site-ului Web al Asociației Naționale a Bibliotecarilor din Republica Moldova



Capture décran 2024 02 06 092413

Actualizarea și îmbunătățirea site-ului Asociației Naționale a Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM)

Cine suntem?   

Bibliothèques Sans Frontières (BSF) își propune să ofere oamenilor acces la informație, educație și cultură. Pentru a realiza acest lucru, BSF duce bibliotecile în locuri în care acestea nu există, pentru a le face accesibile celor mai vulnerabile populații.   

Din 2007, de la crearea sa, BSF a implementat strategii de diseminare a informațiilor bazate pe instrumente, conținuturi atent selecționate în funcție de nevoile publicului și de a sprijini actorii din domeniu. 

Acțiunea noastră se bazează pe 2 instrumente care oferă acces la resurse și activități de calitate, concepute ținând cont de experiența utilizatorului: 

  • Ideas Box, o mediatecă în formă de trusă creată împreună cu designerul Philippe Starck, care poate fi implementată rapid în orice locație, pentru a crea un spațiu cultural, educațional și de acces la informații. BSF a desfășurat peste 150 de IDB începând cu 2014.  
  • Ideas Cube, un server care oferă acces la o bibliotecă digitală și autonomă, care funcționează fără conexiune la internet pentru a oferi acces la informații în cele mai îndepărtate locații.

Contextul Proiectului: Reducerea vulnerabilității la riscurile de dezastre și consolidarea rezilienței socio-economice în Moldova.

Consorțiul format din ONG-urile ACTED, IMPACT și BSF își propune să sporească rezistența populației la riscurile naturale și antropice în regiunea Anenii Noi din Moldova. Regiunea Anenii Noi este deosebit de vulnerabilă la o serie de pericole naturale. Pentru a atinge acest obiectiv, consorțiul va sprijini autoritățile locale, organizațiile societății civile și comunitățile rurale din regiune.  

BSF, în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM), va lucra cu bibliotecile și bibliotecarii care sunt actori-cheie la nivel local în creșterea rezilienței comunității la pericolele naturale și provocate de om în regiunea Anenii Noi.

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) este o asociație profesională sectorială constituită de către bibliotecari și pentru aceștia. Scopul ABRM este susținerea statutului social și profesional al bibliotecarilor, impulsionarea potențialului creativ, promovarea și încurajarea tinerilor specialiști , dar și consolidarea competențelor profesionale ale tuturor membrilor săi.

Un site web eficient este un instrument esențial pentru ca ABRM să ajungă la membrii săi și să le ofere servicii de calitate, folosind o tehnologie adecvată și eficientă.

Site-ul actual al ABRM necesită o revizuire majoră și o actualizare tehnică pentru a asigura calitatea și fiabilitatea pentru anii următori.

Obiectivele Misiunii 

Actualizarea și îmbunătățirea site-ului Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM): https://www.abrm.md/

  • Caietul de sarcini constituie un set de cerințe tehnice minime obligatorii care vor servi drept punct de plecare pentru ofertant în formularea propunerii sale tehnice și financiare.
  • Toate cerințele stabilite în caietul de sarcini sunt minime și obligatorii.

Specificațiile tehnice includ, dar nu se vor limita la:

  • Identificarea erorilor
  • Actualizarea aspectului site-ului www.abrm.md. Noua interfață a site-ului va fi concepută în strânsă colaborare cu ABRM și cu BSF. Noul design ar trebui să fie în concordanță cu tendințele actuale din domeniu, să fie simplificat din punct de vedere vizual, atractiv, intuitiv și ușor de navigat pentru vizitatori.
  • Actualizarea interfeței din dinamică în statică, oferind o mai mare claritate și ușurință în utilizare.
  • Sortarea conținutului și eliminarea oricăror erori. În prezent, conținutul este împrăștiat și nu este încadrat în categoriile corespunzătoare.
  • Configurarea platformei WordPress la cea mai recentă versiune.
  • Lansarea versiunii în limba rusă a site-ului și integrarea unei soluții tehnice pentru traducerea automată din limba română în limba rusă.
  • Adăugarea unei secțiuni care să publice automat toate informațiile postate pe Facebook.
  • Testarea tuturor funcționalităților și interacțiunilor de pe site și rezolvarea tuturor problemelor tehnice apărute.

Clauze specifice:

  • Pentru o perioadă de 12 luni de la data livrării site-ului web, furnizorul va corecta, în mod gratuit, orice erori tehnice și de design web care nu sunt detectate în timpul fazei de testare, dar care apar în timpul funcționării site-ului web.
  • Această clauză nu implică dezvoltarea de noi caracteristici pentru site-ul web sau introducerea de conținut nou, ci doar asigurarea că toate caracteristicile descrise în aceste specificații și în orice altă documentație suplimentară vor funcționa corect.

 

Metode de Lucru

  

Consultantul va colabora cu managerii ABRM și BSF desemnați să supravegheze acest proiect:

  • La începutul misiunii va avea loc o ședință de analiză.
  • Întâlniri de supervizare, la cererea consultantului, BSF și ABRM
  • O reuniune de feedback (legată de sesiunea de prezentare) va avea loc la finalul misiunii pentru a valida în comun orientările și rezultatele recomandate.

  

În afara acestor termene de livrare, organizarea monitorizării va fi definită împreună cu ABRM și BSF.

 

Modalități 

Misiunea va începe cât mai curând posibil și va fi efectuată de la distanță.

Programul de livrare va fi comunicat la începutul misiunii. Modalitățile precise ale acestei etape vor fi comunicate consultantului.

Misiunea se va încheia în momentul în care vor fi predate toate rezultatele, nu mai târziu de 17 iunie 2024.

Remunerarea pentru această misiune va fi stabilită de comun acord între părți, în urma unei propuneri financiare din partea candidatului. Suma totală va fi plătită prin transfer bancar în două tranșe, în conformitate cu următoarele condiții: 

  • 50% la începutul misiunii
  • 50% la validarea tuturor livrabilelor de către BSF și ABRM.

Plățile vor fi efectuate în MDL în conformitate cu legislația muncii din Republica Moldova.

Persoane de contact și documente de prezentat

Cererea trebuie să includă:

  • Nota tehnică care descrie metodologia propusă
  • Calendarul etapelor
  • Oferta de preț (trebuie să includă TVA)
  • Curriculum vitae al consultantului (consultanților) care vor lucra la această misiune. 
  • Portofoliu de lucrări ale acestora pe subiecte asemănătoare

Vă rugăm să trimiteți propunerea dumneavoastră prin e-mail la: 

  • Roman Marin: roman.marin@bibliosansfrontieres.org
  • Subiect : WEBSITE ABRM
  • Termenul limită de depunere a propunerilor: 12 aprilie 2024

Aplicațiile incomplete nu vor fi luate în considerare.