Ghid pentru autorități și prestatori de servicii pivind achiziția publică a serviciilor sociale



AO „Institutum Virtutes Civilis” lansează ghidul intitulat „Achiziția publică a serviciilor sociale în Republica Moldova”, un instrument esențial destinat prestatorilor de servicii sociale și autorităților locale și centrale.

Ghidul Achizitie IVC

Ghidul cuprinde informații explicate privind procedura de contractare a serviciilor sociale și oferă modele de acte utilizate în acest proces. Astfel, publicația va fi de ajutor la aplicarea mecanismului de achiziționare, prin contract, a serviciilor sociale de la prestatorii privați.

Prin elaborarea acestui îndrumar, AO „Institutum Virtutes Civilis” își propune să sprijine și să faciliteze procesul de achiziție publică a serviciilor sociale, contribuind astfel la îmbunătățirea calității și eficienței acestor servicii în Republica Moldova.

Ghidul a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova, în parteneriat cu Keystone Moldova și Institutum Virtutes Civilis și poate fi descărcat aici..