Anunț pentru selectarea organizațiilor partenere în vederea înființării de "Peace Hubs"



 

UN WDN logoRețeaua Femeilor pentru Democrație „Women's Democracy Network” anunță concurs pentru selectarea organizațiilor partenere în vederea înființării de Hub-urilor pentru Pace - Peace Hubs

Suntem încântați să anunțăm o oportunitate extraordinară pentru organizațiile locale din Moldova de a se asocia cu Rețeaua Femeilor pentru Democrație „Women's Democracy Network” pentru a crea Hub-uri pentru Pace (Peace Hubs). Această inițiativă face parte din obiectivul nostru mai larg de promovarea păcii prin sporirea abilităților de leadership politic și public al femeilor. Dacă organizația Dvs. este pasionată de lucrul cu femeile, inclusiv tinere, dacă este interesată de subiecte de leadership și peacebuilding, vă invităm la colaborare.

Cine suntem:

Rețeaua Femeilor pentru Democrație „Women's Democracy Network” este dedicată promovării vocii femeilor, sporirii leadershipului feminin și promovării unei democrații autentice. Acest lucru este realizat prin programe de învățare, conexiuni internaționale, mentorat și dezvoltarea competențelor specifice. 

În Octombrie 2023, Rețeaua Femeilor pentru Democrației, în parteneriat cu UN Women a dat startul proiectului „Women's Peace Consuls”. Proiectul are ca scop îmbunătățirea participării și a leadership-ului femeilor într-un context de consolidare a păcii, în calitate de Femei Consuli ai Păcii - „Women's Peace Consuls”. În cadrul celei de-a 3-a faza a proiectului, urmează să fie constituite Hub-uri pentru Pace (Peace Hubs) regionale. 

Ce sunt Hub-uri pentru Pace 

Hub-urile pentru Pace sunt centre de networking pentru femei, inclusiv femei tinere și fete din toate grupurile sociale, inclusiv refugiate din Ucraina, dedicate cultivării păcii, îmbunătățirii abilităților și cunoștințelor de leadership politic și public în contextul consolidării păcii și al prevenirii conflictelor.

Perioada de desfășurare activități: aprilie – iulie 2024.

Candidați/candidate eligibile: Centrele de tineret, organizațiile societății civile, biblioteci, etc.  

Termen limită de prezentare a ofertelor: 20 ianuarie 2024

Avantajele de a fi partener/ă Peace Hub:

  • Vizibilitate și recunoaștere: Ridicați profilul organizației Dumneavoastră prin implicarea activă într-un subiect sensibil și important.
  • Formare și dezvoltare:  Posibilitatea de a  participa la Școala de Leadership WDN, care oferă formare de la nivelul de bază până la cel de expert.
  • Crearea de rețele: Conectați-vă cu alte Centre pentru Pace din Moldova, extinzându-vă rețeaua și influența.
  • Îmbunătățirea abilităților: Dezvoltă abilitățile pedagogice și de formare, odată cu organizarea de evenimente de învățare și formare.

Profil

  • Valori împărtășite: pacea, echitate, coeziune, educație.
  • Angajamentul de a lucra cu femeile, inclusiv cele tinere și de a-i împuternici.
  • Prezență locală: O rețea locală solidă și un palmares de activități locale.
  • Poziție neutră: Organizația nu trebuie să fie afiliată la niciun partid politic.
  • Disponibilitatea resurselor: Capacitatea de a găzdui evenimente (20-30 de persoane) și de a coordona la nivel local.

Responsabilitățile unei organizații partenere

  • Organizarea de evenimente și sesiuni de formare. 
  • Coordonarea activităților locale și a logisticii. 
  • Suport  în extinderea accesului la potențialii participanți/participante și părți interesate. 

Spațiu de birou prezentă un avantaj. Totuși, această inițiativă nu se referă doar la stabilirea unui spațiu fizic, ci la crearea unei comunități înfloritoare dedicate păcii și solitionarii conflictelor. Organizația Dumneavoastră poate juca un rol crucial în această călătorie transformatoare!


Cum aplicați: Conpletați vă rog această FORMĂ.

Pentru mai multe detalii și depunerea candidaturii, vă rugăm să ne contactați pe e-mail:  info@wdn-moldova.org

Așteptăm cu nerăbdare să ne conectăm cu parteneri pasionați și dedicați inițiativei pentru consolidarea păcii. 

Facem diferență împreună! 

Acest proiect este implementat de Rețeaua Femeilor pentru Democrație „Women's Democracy Network”, cu susținerea UN Women, și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară

 #PeaceHubs #UNWomen #WPHF #WDNMoldova #FemeiPentruDemocratie