Selecția companiei pentru elaborarea proiectului și conceptului de design a spațiului „EduHub – CIHCahul”



CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

 

Republica Moldova

Denumirea subproiectului:

 „Crearea Hub-ului Educațional (EduHub) în cadrul Colegiului „Iulia Hasdeu” din Cahul”

Nr Acord subfinanțare: MD-MOED-6542-ASF-C-03 din 24.10.2022

Nr. Referinţă:  MD-I. HASDEU-350293-CS-CQS

Titlul sarcinii: Elaborarea proiectului și conceptului de design a spațiului „EduHub – CIHCahul” (selecția companiei)

 

Proiectul învățământul superior din Moldova (PÎSM) este un proiect finanțat de Banca Mondială care urmează să fie implementat în perioada mai 2020 - decembrie 2025.

Costul total al creditului este de 35,7 milioane Euro (echivalentul a 39,4 milioane USD) finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare (IDA) și este acordat Republicii Moldova în sprijinul învățământului superior din Moldova.

Obiectivul proiectului este de a îmbunătăți orientarea către piața muncii a instituțiilor de învățământ superior selectate și mecanismele de asigurare a calității. Proiectul este organizat în jurul a trei componente și include intervenții sistemice în domeniile calității, finanțării și managementului învățământului superior.

O componentă a PÎSM este Programul de Îmbunătățire a Învățământului Superior (PÎÎS) care urmează să fie implementat de instituțiile de învățământ superior și colegiile pedagogice selectate pentru a răspunde unora dintre cele mai stringente necesități ale acestora în scopul orientării către piața muncii.

Astfel, pentru realizarea obiectivelor PÎÎS Ministerul a semnat cu IP Colegiului „Iulia Hasdeu” din Cahul acordul de subfinanțare a subproiectului „Crearea Hub-ului Educațional (EduHub) în cadrul Colegiului „Iulia Hasdeu” din Cahul”.

Prin intermediul acestui subproiect IP Colegiul Iulia Hasdeu din Cahul își propune realizarea unui set de intervenții orientate spre modernizarea condițiilor de organizare a procesului educațional de predare-învățare-evaluare prin crearea unui spațiu educațional modern sau a unui hub educațional numit „EduHub - CIH Cahul”. Hubul Educațional va integra într-un spațiu comun 5 medii educaționale după cum urmează: sala multifuncțională, 2 laboratoare digitale și 2 săli de clasă moderne. Crearea hub-ului educațional va contribui la sporirea calitativă și cantitativă a performanței studenților de la Domeniul Educație și îmbunătățirea angajării în câmpul muncii.

Proiectul propus este orientat spre atingerea următoarelor obiective specifice după cum urmează:

  • Modernizarea spațiilor educaționale în vederea îmbunătățirii condițiilor de studiu, prin dotare cu echipament și resurse educaționale relevante pregătirii profesionale inițiale în domeniul Educație.
  • Îmbunătățirea programelor de formare inițială la domeniul Educație pentru sporirea calității procesului de pregătire profesională, prin revizuirea suporturilor curriculare din perspectiva implementării TIC și a dezvoltării Gândirii Critice.
  • Consolidarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice și manageriale în vederea implementării calitative a programelor din domeniul Educație, prin implicare în activități de dezvoltare profesională.

Elaborarea proiectului  și conceptului de design a spațiului „EduHub – CIHCahul” se va efectua pentru o suprafață de  – 503,6 m2, ce include o sală multifuncțională cu suprafața de 159 m2,  2 laboratoare digitale cu suprafața totală de 125,7m2, 2 săli de studii cu suprafața totală de 116,8 m2, un studio de producere a conținutului educațional video ce va avea o suprafață de 16,5 m2 , un spațiu de depozitare cu suprafața de 15,8 m2 și coridor aferent 69,8 m2 . Elaborarea proiectului va include și executare a proiectului tehnic pentru compartimentul electricitate a suprafețelor sus-menționate.

Viitorul Hub educațional se va află în incinta IP Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul etajul 3 din 4, aflat pe adresa mun. Cahul, str. Dunării, 36

Termenii de referință (TOR) pot fi găsiți pe următorul site web: https://cihcahul.md/achizitii/anunturi

IP Colegiului „Iulia Hasdeu” din Cahul” invită companiile de consultanță eligibile  ("Consultanți") să își exprime interesul pentru prestarea serviciilor de elaborare a proiectului și conceptului de design a spațiului „EduHub -CIHCahul” cu suprafața de 503,6 m2.

Consultanții interesați vor expedia informații care să demonstreze că au calificările necesare și experiența relevantă pentru prestarea Serviciilor.

Criteriile de selecție sunt:

  1. Experiență generală
  • Minim 5 ani experiență în domeniul proiectării și design-ului;
  • Familiaritate cu tendințele moderne în spațiile de învățare sau proiecte similare din Europa sau din alte țări.

b. Experiența specifică

  • Cel puțin 5 ani de activitate în domeniul elaborării proiectelor de design interior pentru instituțiile din domeniul educației și/ sau culturii, sau spații similare;
  • Minim 5 ani experiență în domeniul proiectării rețelelor electrice;
  • Capacitatea tehnică și profesională de a livra proiectele în termeni restrânși.

c. Experiența profesională a personalului-cheie implicat în realizare  a sarcinii

  • Echipa de specialiști implicați în realizarea sarcinii să includă specialiști certificați în domeniul arhitecturii sau designului de interior.
  • Managerul de proiect să dețină experiență profesională în proiectare și design minim 5 ani
  • Managerul de proiect să dețină experiență de lucru cu programe specializate de arhitectură minim 5 ani
  • Managerul de proiect să posede cunoaștere avansată a limbii române, atât oral cât și scris.

Experții cheie nu vor fi evaluați la etapa de stabilire a Listei scurte.

Se atrage atenția consultanților interesați asupra secțiunii III, punctele 3.14, 3.16 și 3.17 din "Regulamentul privind achizițiile pentru debitorii IPF" iulie 2016, revizuite în noiembrie 2017 și august 2018 ("Regulamentul privind achizițiile"), care stabilește politica Băncii Mondiale privind conflictul de interese.

Consultanții se pot asocia cu alte companii pentru a-și îmbunătăți calificările, dar ar trebui să indice clar dacă asociația este sub forma unei asocieri mixte și/sau a unui contract de subconsultanță. În cazul unei asocieri, toți partenerii din asociere vor fi răspunzători solidar pentru întregul contract, dacă sunt selectați.

Compania de consultanță va fi selectată în conformitate cu metoda de selecție – “Selecția bazată pe calificarea consultanților”, prevăzută în Regulamentul de achiziții.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de mai jos în timpul programului de lucru de la 08:00 până la 17:00:  str.36, Dunării, Cahul, 3909, Republica Moldova; +373 29941530; e-mail: cihsecretariat@cihcahul.md

Propunerile trebuie să fie expediate la adresa de mai jos (personal, sau prin e-mail) până la  data de: 24.05.2023, ora 12:00, (ora locală a Moldovei), indicând titlul sarcinii pentru care se aplică.

Adresa: 36, Dunării, Cahul, 3909, Republica Moldova

Tel/fax: +373 29941530

E-mail: cihsecretariat@cihcahul.md; eparvan@cihcahul.md

 

 

Președintele comitetului de evaluare

ZBÎRCIOG TATIANA