Proiectul moldo-elvețian MENSANA selectează expert/expertă pentru elaborarea unui ghid explicativ - termen extins pentru concurs



IP Trimbos Moldova anunță extinderea concursului de selectare a unui expert/unei experte pentru prestarea serviciilor de elaborare a unui ghid explicativ privind activitatea centrelor comunitare de sănătate mintală.

INFORMAŢIE GENERALĂ:

IP Trimbos Moldova este reprezentanța locală a Institutului de Sănătate Mintală și Adicții TRIMBOS din Olanda, care implementează Proiectul „MENSANA - Suport pentru Reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”. Proiectul se desfășoară cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, conform necesităților de reformare stabilitate de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

OBIECTIV:

Conform planului de activitate al proiectului MENSANA pentru faza a treia de proiect (2022 – 2024), este necesară contractarea unui expert/unei experte pentru prestarea serviciilor de elaborare a unui ghid explicativ privind activitatea centrelor comunitare de sănătate mintală. 

Ghidul este destinat specialiștilor din domeniul sănătății mintale care fac sau urmează să facă parte din echipele centrelor comunitare de sănătate mintală (CCSM) din Republica Moldova. Ghidul va oferi informație completă și detaliată privind procesul de lucru într-un CCSM. Ghidul va fi elaborat inițial în limba română, cu traducere ulterioară în limba rusă. Formatul și limbajul vor fi ușor de citit, ușor de înțeles.

SARCINI ŞI RESPONSABILITĂŢI:

Persoana contractată va avea următoarele sarcini:

  1. Elaborarea, împreună cu echipa MENSANA, a conceptului și structurii ghidului explicativ, în format ușor de citit, ușor de înțeles.
  2. Elaborarea textului complet al manualului operațional, în limba română, în limbaj ușor de citit, ușor de înțeles, în baza informației legislative și operaționale oferite de echipa MENSANA.
  3. Colaborarea cu designer-ul care va lucra la machetarea ghidului, inclusiv oferirea conținutului textual pentru materialele vizuale (infografice, ilustrații, scheme, tabele, altele, în funcție de necesitate).
  4. Predarea materialului, colectarea comentariilor și propunerilor de îmbunătățire, livrarea materialului final. Este planificat ca documentul final să fie gata nu mai târziu de luna iunie 2023.

NOTĂ: Lucrările finale reprezintă proprietatea proiectului moldo-elvețian MENSANA și nu pot fi utilizate de către persoana contractată în alte scopuri.

  1. Respectarea indicațiilor IP Trimbos Moldova referitor la modul de prestare a serviciilor, inclusiv respectarea terminologiei non-discriminatorii utilizate în ghidurile, manualele și protocoalele proiectului moldo-elvețian MENSANA.
  2. Comunicarea eficientă, în timp și în mod profesionist, cu echipa proiectului MENSANA, în special Consultantul superior în sănătate mintală comunitară, (cu supervizarea managerului local de proiect/directorului executiv)

REZULTATE/PRODUSE AŞTEPTATE ȘI TERMENE DE REALIZARE:

  1. Versiunea draft va fi prezentată spre aprobare echipei proiectului în termenii agreați contractual. Echipa proiectului va oferi comentarii în timp
  2. Produsul final urmează a fi transmis echipei proiectului, cu respectarea termenilor limită stabiliți între părți.

CERINŢE FAŢĂ DE OFERTA FINANCIARĂ:

Oferta financiară va fi prezentată în LEI și trebuie să includă:

  • CV și portofoliu de lucrări al expertului/expertei;
  • Oferta financiară, în lei moldovenești, NET;

TERMEN LIMITĂ:

Persoanele interesate sunt invitate să prezinte ofertele prin e-mail: constanta.popa@trimbos.md sau direct la sediul Trimbos Moldova (mun. Chișinău, str. Universității 26V) până pe data de 1 martie 2023 inclusiv. Doar persoana selectată pentru prestarea serviciului va fi contactată.

PERIOADA DE CONTRACTARE:

 Persoana va fi contractată pentru prestarea serviciilor descrise mai sus în perioada martie  – iunie 2023.

Articol adaugat de: Constanta Popa
Alte articole de la acest autor: