Proiectul MENSANA selectează o companie sau un expert/o expertă pentru administrarea platformelor de comunicare ”Sănătate mintală Moldova”



INFORMAŢIE GENERALĂ:

Trimbos Moldova este reprezentanța locală a Institutului de Sănătate Mintală și Adicții TRIMBOS din Olanda, care implementează Proiectul MENSANA - ”Suport pentru Reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”. Proiectul se desfășoară cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, conform necesităților de reformare stabilitate de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

OBIECTIV:

Conform planului de activitate al proiectului MENSANA pentru faza a treia de proiect (2022 – 2024), vor continua să fie dezvoltate și promovate următoarele platforme de comunicare:

Pentru realizarea acestui obiectiv, va fi contractată o companie (persoană juridică) sau un expert/expertă (persoană fizică) care să se ocupe de administrarea acestor platforme, în colaborare cu echipa MENSANA, după cum urmează:

Site-ul https://sanatate-mintala.md/:

  • elaborarea unui plan concept de completare a conținutului site-ului cu informații utile sau rubrici atractive pentru publicul interesat de domeniul sănătății mintale. Planul va acoperi anul 2023 și va fi propus spre aprobare echipei MENSANA.
  • implementarea planului aprobat, adică elaborarea textelor și elaborarea materialelor vizuale (fotografii, ilustrații, video, infografice, etc), în colaborare cu echipa MENSANA. Textele finale vor fi predate și plasate online în limbile română și rusă.
  • în caz de necesitate, actualizarea conținutului rubricilor deja existente sau alte sarcini.

Pagina Facebook și contul Instagram ”Sănătate mintală Moldova”:

  • elaborarea unui plan concept de promovare pe Facebook și Instagram, inclusiv direcții de promovare, mesaje, rubrici, formate (video, foto, text, story, etc). Planul va acoperi anul 2023 și va fi propus spre aprobare echipei MENSANA.
  • implementarea planului aprobat, adică elaborare de texte și materiale vizuale (fotografii, ilustrații, infografice, video, etc) în colaborare cu echipa MENSANA. Postările aprobate vor fi plasate online în limbile română și rusă.
  • alte sarcini, în caz de necesitate.

SARCINI ŞI RESPONSABILITĂŢI:

Compania/persoana contractată va avea următoarele sarcini:

  1. Elaborarea planurilor de promovare pentru platformele ”Sănătate mintală Moldova”
  2. Implementarea planurilor aprobate de echipa proiectului în termenii stabiliți contractual. Toate materialele vor fi realizate în limbaj accesibil și ușor de înțeles, cu respectarea terminologiei non-discriminatorii, utilizate în cadrul proiectului moldo-elvețian MENSANA.

În cazul realizării interviurilor cu persoane cu probleme de sănătate mintală, compania/persoana contractată va respecta termenii de confidențialitate și protecție a datelor cu caracter personal, se va conduce după instrucțiunile proiectului MENSANA privind intervievarea persoanelor cu probleme de sănătate mintală, va acorda prioritate opiniei și viziunii intervievatului privind datele sale cu caracter personal și va comunica activ cu echipa proiectului privind orice îngrijorări ce apar la acest subiect. Viziunea oficială a proiectului MENSANA este că primează siguranța și confortul persoanei cu probleme de sănătate mintală,

  1. Raportarea lunară a progreselor și rezultatelor înregistrate pe platformele ”Sănătate mintală Moldova”
  2. Comunicarea eficientă, în timp și în mod profesionist, cu echipa proiectului MENSANA, în special Consultantul comunicare și anti-stigma, cu supervizarea managerului local de proiect/directorului executiv)

REZULTATE/PRODUSE AŞTEPTATE ȘI TERMENE DE REALIZARE:

1.         Versiunile draft ale produselor realizate vor fi prezentate spre aprobare Beneficiarului, care va oferi comentarii în timp util, conform termenilor stabiliți între părți.

2.         Produsele finale urmează a fi transmise IP Trimbos Moldova cu respectarea termenilor limită stabiliți între părți.

 

CERINŢE FAŢĂ DE OFERTA FINANCIARĂ:

Oferta financiară va fi prezentată în LEI și trebuie să includă:

În cazul companiilor:

  • Portofoliu de lucrări al companiei
  • Oferta financiară care va acoperi costurile lucrărilor enumerate mai sus (inclusiv postări sponsorizate); costurile vor fi indicate în lei moldovenești, cota TVA 0%;
  • Copii ale documentelor constitutive ale companiei/companiilor (certificat de înregistrare, copie a extrasului din registrul de stat, document de confirmare TVA).

În cazul persoanelor fizice:

  • CV și portofoliu de lucrări al expertului/expertei;
  • Oferta financiară, în lei moldovenești, NET;

 

NOTĂ: Persoanele fizice care vor participa la concurs sunt rugate să țină cont de faptul că e necesar să asigure sau să poată oferi soluții optime pentru buna funcționare a întregului proces de lucru (elaborare texte în limbile română și rusă, filmări, design grafic, SMM; mentenanță web de bază – adică creare rubrici, adăugare text, imagine, etc).

TERMEN LIMITĂ:

Companiile/persoanele interesate sunt invitate să prezinte ofertele prin e-mail: constanta.popa@trimbos.md sau direct la sediul Trimbos Moldova (mun. Chișinău, str. Universității 26V) până pe data de 6 februarie 2023 inclusiv. Doar compania/persoana selectată pentru prestarea serviciului va fi contactată.

PERIOADA DE CONTRACTARE:

Compania/persoana va fi contractată pentru prestarea serviciilor descrise mai sus în perioada lunilor februarie  – decembrie 2023.