Termeni de referință Expert/grup de experți în elaborarea manualului operațional a Centrului de Justiție Familială



Termeni de referință

Expert/grup de experți în elaborarea manualului operațional a Centrului de Justiție Familială

 

Termenul limită de aplicare: 31 ianuarie 2023

Poziția: Expert/ grup de experți în domeniul serviciilor sociale

Organizația: Fundația Te Doy în Moldova

Tipul contractului: Prestări servicii

Durata contractului: 3 luni

Limbi de lucru: română, engleză

 

SCOPUL SERVICIILOR:

Elaborarea manualului operațional care va include structura, atribuțiile și responsabilitățile echipei multidisciplinare, modul de funcționare și organizare a Centrului de Justiție Familială.

CONTEXTUL:

Proiectul “Crearea Centrului de Justiție Familială în Moldova” este un grant finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Secția Justiție Penală și Aplicare a Legii, implementat la nivel local de Fundația Te Doy in Moldova (FTD).

Centru de Justiție Familială (CJF) va reprezenta o subdiviziune specializată subordonată Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne fără personalitate juridică, care în condițiile legii va oferi servicii urgente, victimelor violenței în familie și violenței sexuale. CJF va presta servicii multidisciplinare în aceiași locație.

Pentru buna funcționalitate a CJF este necesar elaborarea manualului operațional a centrului. Produsul va reprezenta un sistem integrat de management al serviciilor prestate de echipa multidisciplară de specialiști în cadrul centrului, format din personalul de bază și persoanele delegate.

Manualul operațional va fi elaborat în conformitate cu normele legislative naționale și actele dezvoltate de echipa de implementare a proiectului. Accesul la documente va fi oferit pentru dezvoltarea produsului finit. Presatorul de servicii va identifica și descrie cea mai eficientă metodologie și abordare pentru proiectarea și elaborarea manualului operațional.

LIVRABILE:

  • Manual operațional elaborat în limba română, până la 15 martie 2023;
  • Sesiuni de consultanță și coordonare pe marginea proiectului manualului, desfășurate cu echipa proiectului și partenerii acestuia (conform necesităților), până la 31 martie 2023;
  • O sesiune de instruire cu echipa proiectului și partenerii acestuia, până la 30 aprilie 2023.

COMPETENȚE ȘI CALIFICĂRI:

  • Studii superioare (științe sociale, administrare publică, managementul proiectelor, drept și alte domenii conexe);
  • Experiență dovedită de elaborare a unor documente relevante celui solicitat în termenii de referință (minim 5 ani în domeniul serviciilor solicitate, cu precizarea organizațiilor și instituțiilor pentru care s-au elaborat documente similare);
  • Cunoștințe despre politicile naționale din domeniu;
  • Abilități excelente de analiză, scriere, raportare și comunicare;
  • Buna cunoaștere (vorbire și scriere) a limbilor română și engleză;
  • Cunoștințe și experiență de lucru cu MS Office (Word, Excel, PPT etc.).

OFERTA va fi însoțită de următoarele documente:

  1. CV privind experiența relevantă.
  2. Oferta financiară per produs;
  3. Datele de identificare şi de contact ale ofertantului, inclusiv contul bancar.

         Dosarul urmează să fie prezentat în limba română și engleza și va conține CV și oferta financiară în fișiere separate care vor fi prezentate la adresa de email r.revencu@tdoy.org până la data de 31 ianuarie 2023, ora 17.00.

         Pentru detalii sau informații adiționale, nu ezitați să contactați Ruxanda Revencu, Directoare de Program, Fundația Te Doy Moldova, +373 60141888 sau la adresa de e-mail indicată mai sus.