Consultant care va facilita crearea și funcționarea Consiliului Raional de Participare în raionul Cimișlia



Pentru a asigura crearea și buna funcționare a Consiliului Raional de Participare în Cimișlia (CRP Cimișlia), Fundația Est-Europeană va angaja un consultant local care va facilita cooperarea dintre societatea civilă și autoritățile publice.

Durata contractului: 24 luni

Termenii de Referință sunt atașați:

https://bit.ly/3OYjRxP

Context

În perioada ianuarie 2022 – mai 2025 Fundația Est-Europeană (FEE), în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), Asociația Presei Independente (API) și Centrul de Jurnalism Independent (CJI) implementează proiectul “Cetățeni Activi, Comunități Prospere-Faza II”. Acest proiect este realizat din resursele financiare oferite de Suedia și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Proiectul are scopul de a îmbunătăți viața celor mai marginalizate grupuri de persoane prin politici publice mai incluzive. Proiectul include activități de mobilizare și abilitare a comunităților, promovare a mecanismelor de asigurare a transparenței decizionale, responsabilizare socială.

Inițiativa urmează a fi implementată în trei raioane ale Republicii Moldova. În urma unui proces de analiză a raioanelor Republicii Moldova din perspectiva inegalităților, deprivării, participării, raionul Cimișlia a fost selectat pentru a fi inclus în activitățile proiectului.

Una din activitățile proiectului constă în crearea unui Consiliu raional de participare. Misiunea Consiliilor de participare este de a contribui la adoptarea deciziilor de politici publice care să răspundă necesităților și intereselor societății. Consiliul de participare va fi un organ consultativ pe lângă Consiliul Raional Cimișlia, în componența căruia vor intra organizații ale societății civile, reprezentanți ai sectorului privat, ai mass-media, instituțiilor de învățământ și a.

Cererile de informații privind acest concurs pot fi adresate în scris la adresa electronică  irina.sandu@eef.md.

Dosarul va fi trimis până la data de 18 decembrie 2022 la adresa electronică: concurs@eef.md.

Pentru mai multe informații despre activitățile Fundației Est-Europene vă rugăm să accesați site-ul www.eef.md.

[1] Celelalte impozite (24%) vor fi achitate de Fundația Est-Europeană și nu vor fi incluse in costul per oră